Thorning svinger pisken igen efter skrottet efterløn: Arbejd!

I valgkampen kæmpede S og SF for at beholde efterlønnen, og at danskerne i stedet skulle arbejde 12 minutter mere. Nu ryger efterlønnen, men Thorning vil fortsat have os til at arbejde mere

Helle dropper de 12 minutter. Nu skal vi arbejde 3 minutter mere om dagen. (Foto: Anthon Unger)
Helle dropper de 12 minutter. Nu skal vi arbejde 3 minutter mere om dagen. (Foto: Anthon Unger)

I valgkampen var en stemme på rød blok en stemme på at beholde efterlønnen. Der gik dog ikke lang tid fra valgresultatet stod klart og Helle var kåret som vinder, til det stod klart at efterlønnen, nok alligevel ryger i en eller anden form.

Læs: Mogens Jensen valgt til ny gruppeformand for S

Netop efterlønnen spillede som bekendt en stor rolle i valgkampen, og Thornings hold satsede som bekendt i stedet på, at de via trepartsforhandlingerne kunne få folk til at arbejde de berømte 12 minutter mere.

3 minutter om dagen
Med efterlønnens afskaffelse kunne man derfor godt få den tanke, at kravet om at få folk til at arbejde mere også var skudt til hjørne. Men sådan forholder det sig ikke.

Læs: DF'er: Noget svineri, at de ikke rejser sig for dronningen

Til P1 fortæller landets nye statsminister, at hun fortsat vil gå til trepartsforhandlingerne med et ønske om, at få danskerne til at arbejde lidt mere.

- Vi vil fortsat gerne have folk til at arbejde mere, da vi tror på, at vi på den måde kan få vendt den danske økonomi. Helt konkret vil der nok blive talt om tre minutter mere om dagen end de 12, som tidligere har været i spil, siger Thorning-Schmidt til P1, der dog samtidig afviser, at der kan blive tale om seks minutter mere om dagen.

Udover 3 minutter mere om dagen, har Helle Thorning-Schmidt som noget af det første også nedsat en produktivitetskommission, der skal se på, hvordan vi bliver bedre og mere effektive til at producere i Danmark.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere