Afsløring: Sass fældet af telefonaflytninger

Nye oplysninger i sagen om den detroniserede politiker

I PETs sikkerhedsvurdering af Henrik Sass Larsen indgår telefonafklytninger af to personer, der taler om Sass. (Foto: Bjørn Stig Hansen)
I PETs sikkerhedsvurdering af Henrik Sass Larsen indgår telefonafklytninger af to personer, der taler om Sass. (Foto: Bjørn Stig Hansen)

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, blev fældet af telefonaflytninger og ikke bare af et tilfældigt møde med en rocker på en café.

Det afslører centrale efterretningskilder over for Ekstra Bladet lørdag.

Kilderne oplyser, at flere telefonsamtaler mellem daværende formand for socialdemokraterne i Køge, Tommy Kamp, og Bandidos-rockeren Torben Ohlsen Jensen indgår i de PET-anmærkninger, der forhindrede, at Sass Larsen blev minister.

Fylder to A4-sider

Kilderne afslører også, at PET-anmærkningerne fylder hele to A4-sider, skriver Ekstra Bladet.

Under samtalerne praler Tommy Kamp hæmningsløst med sit nære venskab med Henrik Sass Larsen. Kamp nævner flere gange, at han kan hjælpe Bandidos-rockeren i en versende børne-samkvemssag qua sit nære venskab med folketingspolitikeren Sass.

Ekstra Bladet afslører også i dag, at Sass onsdag eftermiddag har et dramatisk, tyve minutter langt møde med statsministeriets departementschef Chr. Kettel Thomsen.

Dramatisk møde
Forud for det dramatiske møde har Kettel hevet den kommende S-statsminister Helle Thorning-Schmidt til side under en pause i de politiske forhandlinger mellem S-R og SF på Hotel Crowne Plaza og orinteret hende om, at der er problemer med Sass' PET-sikkerhedsvurdering.

Læs også. Portræt af Sass: Fra børnehjem til Borgen - han ville skærme Helle

Ekstra Bladet lørdag har 11 sider om sagen:

- Om PET's sikkerhedsvurdering

- Om Henrik Sass' møde med departementschefen.

- Vennen Tommy Kamp: Jeg er Sass' lig i lasten

... og meget mere