R-bagland ser lysere på S-R- SF-regering

Det radikale bagland vil sandsynligvis se positivt på, hvis partiet ender med at gå i regering med S og SF

Margrethe Vestager (til højre) har stadig større dele af det radikale bagland bag sig, hvis hun går i regering med Helle Thorning og Villy Søvndal. (Foto: Jens Dige/Polfoto)
Margrethe Vestager (til højre) har stadig større dele af det radikale bagland bag sig, hvis hun går i regering med Helle Thorning og Villy Søvndal. (Foto: Jens Dige/Polfoto)

Når den radikale hovedbestyrelse fredag eftermiddag samles i Landstingssalen på Christiansborg, så tyder meget på, at der vil være velvilje over for eventuel radikal regeringsdeltagelse.

I hvert fald siger partiets landsformand, Klaus Frandsen, at det peger i den retning.

Baglandet har skiftet mening
- Mit indtryk er, at efter det gode valgresultat, så er der en mere positiv indstilling i forhold til regeringsdeltagelse. Styrken ved valget har ført til et skift i dele af baglandet i retning af at se fordele ved at være i regering, siger Klaus Frandsen til Ritzau.

Hovedbestyrelsen er indkaldt for at få en orientering om regeringsforhandlingerne og for at give sin indstilling til, om partiet skal gå i regering og i givet fald efter hvilke kriterier.

Folketingsgruppen bestemmer
Det er dog i sidste ende folketingsgruppen, som beslutter, om de vil med i regering.

- Efter mødet vil der ikke være en klar konklusion på, hvad vej fortegnet vender. Men der vil komme en fornemmelse af, hvad gruppen mener, og hvad stemningen er i baglandet, siger han.

Forhandlingerne om et regeringsgrundlag fortsætter onsdag på Hotel Crowne Plaza i Ørestad.

Ifølge Ritzaus oplysninger er forventningen, at de fortsætter ind i weekenden.

Resultat på søndag
Det vurderes, at det mest sandsynlige er, at regeringsgrundlaget kan falde på plads søndag, hvorefter der også kan præsenteres en ministerliste - måske mandag.

Uofficielt er deadline tirsdag den 4. oktober, hvor Folketinget åbner.

Den deadline vejer især tungt for Socialdemokraterne og Helle Thorning-Schmidt, som nødig vil se fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbne Folketinget.

Det kan dermed lægge pres på forhandlingerne i slutspurten, hvis andre - eksempelvis De Radikale - har krav, de vil have opfyldt.

Det har fra starten stået klart, at S og SF er uenige med De Radikale på en række centrale punkter.

Senest skriver Børsen, at en skattereform, der skal sænke skatten på arbejde, er kommet på bordet i forhandlingerne om et regeringsgrundlag.