Fintælling sender Yildiz ud: Jeg er rystet

Socialdemokraternes it-ordfører Yildiz Akdogan ryger ud af Folketinget. Hun blev valgt første gang i 2007.

Yildiz Akdogan ryger - efter fire år - ud af Folketinget, da Socialdemokraterne mistede et mandat i København. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Yildiz Akdogan ryger - efter fire år - ud af Folketinget, da Socialdemokraterne mistede et mandat i København. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)

Socialdemokraten Yildiz Akdogan skal til at se sig om efter et nyt arbejde, da hun ikke bliver genvalgt til Folketinget.

Det tillægsmandat den 38-årige it-ordfører stod til at få i Københavns Storkreds går nu i stedet til Torben Hansen fra Østjyllands Storkreds.

Læs også: Det nye folketing er klar - find MF'erne her

Yildiz Akdogan er dybt skuffet over udgangen på valget.

- Jeg er selvfølgelig meget meget ked af det. Nu har vi lige fået regeringsmagten. Så det ærgrer mig rigtigt meget. Det er brandærgerligt, siger hun.

Det nu tidligere medlem af Folketinget vil nu tage en tænkepause, før hun beslutter, hvad der videre skal ske.

- Jeg er rystet lige nu. Nu skal jeg skal samle kræfter og slappe lidt af, før jeg finder ud af, hvad jeg vil bruge mine kompetencer til, siger hun.

Læs også: Carina Christensen nummer sjok i drama

Yildiz Akdogan er uddannet cand.scient.pol, og det er den uddannelse, der nu skal tages i brug igen.

- Jeg er åben for alle retninger, både offentlige og private. Jeg har en baggrund både fra Dansk Industri og Dansk Erhverv, og noget lignende ville slet ikke være dumt siger hun.

Yildiz Akdogan fik 2599 personlige stemmer.