Ole Birk efter kaotisk valgaften: Smadder ærgerligt

Udskrevet mandag morgen efter kollaps på valgaftenen

Nu er han sluppet fri igen. (Foto: Liberal Alliance)
Nu er han sluppet fri igen. (Foto: Liberal Alliance)

Mens de fleste nyvalgte torsdag nat fejrede billetten til Folketinget, kunne Liberal Alliances Ole Birk først rigtig glæde sig mandag morgen. Her blev den 38-årige politiker nemlig udskrevet fra hospitalet, efter han drattede om i heden blandt de mange forsamlede på Axelborg i København på valgnatten.

- Det var smadder ærgerligt. Jeg havde set frem til at få en god valgaften, og så endte det med en tur på sygehuset. Det var en streg i regningen, erkender Ole Birk.

Undersøgelser efter episoden viste, at han har det såkaldte 'langt QT-syndrom', der er en forstyrrelse i hjertets elektriske system, der bl.a. kan føre til, at man besvimer. Det er da heller ikke første gang, at den unge politiker har været nede at ligge.

- Jeg har haft det hele mit liv med en besvimelse i ny og næ med flere års mellemrum, men det er først nu, jeg har fået at vide, at årsagen sandsynligvis er langt QT-syndrom. Det er fint at få sat navn på det, og at der nu bliver gjort noget ved det, så det ikke gentager sig, siger han.

Ifølge Ole Birk kommer sygdommen ikke til at påvirke hans politiske liv.

- Det kan klares ved, at jeg tager en pille om dagen, så der er ikke noget i det her, der gør, at jeg skal lægge bånd på mig selv, siger Ole Birk, der har bevilget sig selv en enkelt afslapningsdag med familien, inden han tager til sit første gruppemøde med Liberal Alliance tirsdag.