Annonce:
Annonce:

Helt færdig: Efter ti år med adgangskort til Christiansborg er Naser Khader ude

null

Annonce:
Følg Politik

For første gang i flere uger skinner solen fredag eftermiddag over Frederiksberg i København og lyser Naser Khaders gule hus op. Men selv om varmen banker ned, og haven ser indbydende ud, bliver terrassedøren smækket i.

Porten til ejendomme bliver også lukket og låst, og Naser Khader forskanser sig bag murene. Han har ikke lyst til at tale med nogen, før det endelige valgresultatet foreligger.

LÆS: Naser goes to Hollywood

Et par timer efter står det imidlertid klart. Naser Khader er blevet slået af partifællen Benedikte Kiær, og det sender ham direkte ud af Folketinget.

Største partihopper
- Jeg er selvfølgelig ked af det. Det er Danmarks bedste arbejdsplads, og jeg ville meget gerne have fortsat. Især nu, når det arabiske forår er begyndt. Det er noget, som jeg har drømt om i mange år, siger en tydeligt trykket Naser Khader, da Ekstra Bladet fanger ham senere.

Annonce:

Den konservative politikers karriere har i årevis været i strid modvind. Ikke mindst, fordi han kan bryste sig af titlen som Danmarks største partihopper. Det kom ikke som en overraskelse, da Khader i 2007 brød med de radikale, som han havde repræsenteret i Folketinget siden 2001, og som på daværende tidspunkt ikke havde synderlig indflydelse.

I håb om et alternativ til Dansk Folkeparti stiftede han Ny Alliance, og med Anders Samuelsen og Gitte Seeberg ved sin side lykkedes det at få fem mandater ved folketingsvalget samme år.

Skabte et parti - og forlod det igen
Fire partier på ti år Endelig kunne arbejdet med Ny Alliance begynde, men da det største hype var ovre, og partiet skulle vise, hvad det kunne, var det, som om der kun var luft i musklerne.

Allerede året efter mistede vælgerne troen på projektet, og i et forsøg på at ændre strategi skiftede partiet navn til Liberal Alliance.

Den nye kurs passede ikke Khader, som forlod sit eget parti i 2008.

I stedet stod de konservative med åbne arme, men Khaders partihop blev hans endelige, politiske selvmord.

I torsdags kunne han så bare se på, mens hans tidligere radikale partifæller fik et kanonvalg og er på vej i regering.

Annonce:

Og måske endnu mere bittert, at hans nære samarbejdspartner Anders Samuelsen og Liberal Alliance fik ni mandater.

Bli'r hos de konservative
Selv har Khader ingen forklaring på, hvorfor de konservative fik et katastrofevalg og gik ti mandater tilbage.

Men han tror, at partitoppens satsning på hans nærmeste konkurrent, socialminister Benedikte, har kostet ham pladsen i Folketinget.

- Guderne må vide, hvorfor det er gået så dårligt.

Men partiet har satset på Benedikte Kiær og rykket hende helt frem i forestillingen.

Hun har været med i mange af debatterne, og det er en fordel, siger Khader.

- Fortryder du, at du ikke blev hos de radikale og Liberal Alliance? - Nej, i politik går det op og ned. Jeg følte mig ikke hjemme hos de radikale. Jeg skændtes dagligt med Marianne Jelved under Muhammedkrisen, og i forhold til Liberal Alliance, ja, så kan jeg for eksempel ikke stå inde for, at man gerne må gifte sig med fire, hvis man kan.

Jeg tror, at der er en fremtid hos de konservative, og jeg bliver ved med at være medlem.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: