17 procent - og det står 92-87 til rødt

Nu er det de rigtige stemmer, der tælles - Johanne Schmidt- Nielsen er valgets største vinder, og Helle Thorning-Schmidt står stadig til en statsministerpost

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen står i DR's prognose på baggrund af 17 procent optalte stemmer til valgets største sejr. (Foto: Ditte Valente)
Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen står i DR's prognose på baggrund af 17 procent optalte stemmer til valgets største sejr. (Foto: Ditte Valente)

En prognose, udarbejdet af DR på baggrund af 17 procent optalte stemmer, giver en fordeling på 92 røde mandater og 86 blå. Altså er afstandenmellem blokkene snævret ind, siden det var exit polls, man kunne regne på, men forspringet til Helle Thorning og hendes ræøde blok er stadig markant.

i forhold til valgresultatet i 2007 er den store taber - satdigvæk, som meningsmålingerne har forudset længe - De Konservative. Partiet står til en halvering i forhold til sidste valg. Kun 9 mandater tegner det til - ét i hver af storkredsen undtagen Bornholm.

Næststørst tab giver prognosen SF, som står til at miste seks af sine 23 mandater. Dansk Folkeparti kan se ferem til at miste tre mandater, og Venstre vil ifølge prognosen miste et.

Socialdemokraterne holder præcis sine 45 mandater fra 2007, men på vindersiden er langt de fleste nye mandater på hendes hold.

De Radikale går fram med syv mandater i prognosen og står til 16, mens Enhedslisten vinder otte og står til 12. Eneste blå vinder er Liberal Alliance, som vinder 4 mandater oven i de fem, som Ny Alliance fik i 2007.