Khader: De hjernevasker unge mennesker

Naser Khader (K) vil have integrationsministeren til at kigge på to unge islamisters opholdsgrundlag i Danmark

Naser Khader vil have integrationsministeren i spil i sagen om udemokratiske unge muslimer. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Naser Khader vil have integrationsministeren i spil i sagen om udemokratiske unge muslimer. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Både Naser Khader (K) og Özlem Cekic (SF) nikker genkendende til, at der er et problem med fundamentalistiske muslimer i Danmark, som går ind for sharia-lovgivning og prøver at få andre muslimer til at undlade at stemme den 15. september.

Cekic mener dog ikke, det er et problem i vækst, som integrationsrådgiveren Mohammad Rafiq beskriver i Ekstra Bladet i dag.

Læs Ekstra Bladets afsløring: Sharialoven hersker i Danmark

- Det er en lille gruppe unge, religiøse fundamentalister, som jeg både i denne valgkamp og i sidste valgkamp er stødt på rundt omkring, hvor jeg er kommet. De gør sig bemærket ved at råbe og skrige og optræde truende, fortæller Cekic til ekstrabladet.dk.

- Men både denne her gang og sidste gang har jeg taget diskussionen med dem på gaden. Det vigtigste er, at man taler om de her ting og siger til de unge mennesker: Det er for pinligt at lade være med at stemme. I andre lande sætter folk livet på spil for at få den ret, I har, understreger socialordføreren for SF.

Khader: Hvad laver de her?
De konservatives integrationsordfører Naser Khader vil både have oplysning og dialog, men han vil også gå mere håndfast til værks.

- Det med at udvise sådan uden videre, det er jeg ikke tilhænger af. Men jeg synes da, at integrationsminister Søren Pind skal kigge nærmere på eksempelvis de to unge muslimer, som Ekstra Bladet har talt med ( se artikel her).

- Pind bør undersøge deres opholdsgrundlag og se på, om de måske har snydt sig til ophold. Ham, der kommer fra Bosnien eksempelvis. Hvad laver han her? Der er fred i Bosnien, så hvis han ikke kan lide det danske demokrati, hvad laver han så her? spørger Khader.

Se også: DF: Stem på de radikale og få mere sharia

- Noget andet, man skal undersøge, er, om de folk arbejder med børn og unge. For hvis de arbejder med børn og unge, så bliver jeg virkelig bekymret. Folk skal have ret til deres politiske og religiøse holdninger. Jeg havde lærere i gymnasiet, som var kommunister, men de lod deres politiske holdning blive derhjemme. Men de her folk kan ikke skelne mellem de to ting. Nogle af dem arbejder faktisk som integrationskonsulenter og den slags. De skal simpelthen ikke have noget med børn og unge at gøre, for de hjernevasker dem, siger Khader.

- Jeg havde for nylig en meget ubehagelig oplevelse med en af de aktive i Hizb ut-Tahrir. Da han så mig, begyndte han at sige til sine to små børn: 'Hold jer væk fra ham. Han er en forræder, et svin. Vantro. Han lugter.'

- Det er et hverdagseksempel. Dem, der oplever presset fra de her mennesker allermest, det er muslimerne selv. De her folk opfører sig som det, jeg vil kalde 'Allahs selvbestaltede politi' overfor andre muslimer, og det er et demokratisk problem, siger Naser Khader til ekstrabladet.dk.