Fyrer op under valgkampen

En aktion for fri hash vil i morgen eftermiddag give en skæv vinkel på valgkampen. - Staten kan score kassen på at være lidt fremsynede, siger talsmand

Så skal folketingsmedlemmernes holdning til fri hash ryges ud (Foto: Smokenhagen)
Så skal folketingsmedlemmernes holdning til fri hash ryges ud (Foto: Smokenhagen)

-Statskassen kunne vel godt bruge pengene.

Med klar forståelse for, at finanserne fylder i valgkampen, fyres der op under dette argument, når en flok aktivister onsdag eftermiddag sætter fut i en noget overset skæv vinkel på valgkampen.

Kravet er fri hash og fornuftig anvendelse af alle sideprodukterne ved statslig produktion af cannabis.

- Det handler jo ikke bare om, at nogen danskere skal have lov til at ryge sig skæve, hvis det er det de vil. Cannabis er fremragende og kan bruges i papir-produktion, til tøj eller alternativ diesel og meget mere, lyder det fra Hechmann, der er blandt arrangørerne, som ellers består af sammenslutningerne Grøn Revolution, Smokenhagen og 'nogle folk fra Christiania'.

- Men fri hash? Jeg sidder og snakker med dig fra en lille rygerum på redaktion (tobak, red), for der kommer jo flere og flere forbud. Hvorfor tror I, at man pludselig kan gå den anden vej?

- Jamen, vi har jo faktisk allerede fri hash. Alle kan købe det overalt. fuldstændig uden kontrol. Hvis man lavede en statslig produktion, så ville man - foruden alle de positive ting i produktionen - sikre, at der ikke var et sort marked. Man kunne eventuelt give licens til salg til cafe-ejere, som har restauratør-erfaring, og dermed sikre nogle klare rammer, f.eks. aldersgrænser, lyder det fra Hechmann, der heller ikke bryder sig om rygerummet: 'cigaretter er ækle og slår ihjel'..

Hun understreger, at udviklingen ude i verden går den vej at cannabis bliver stadig mere accepteret.

- Selv i USA er der 14 stater, hvor man kan købe cannabis med en medicinsk begrundelse. Det benytter også danske turister, der forklarer en læge, hvorfor de har brug for en licens og betaler 50 dollar. Jeg synes bare ikke, at man skal nøjes med en medicinsk begrundelse. Det vil give et voldsomt pres på lægerne med hundredetusinder, der gerne vil have en lægeerklæring på, at de kan ryge hash med en medicinsk begrundelse. Og jeg synes ikke, at vi stort set alle skal erklære os syge, for at få lov til at ryge lidt, siger Hechmann.

De samles på Christiansborg Slotsplads onsdag kl. 15.45.

- Så vil det jo vise sig, om vi lige får lov til at hygge os en halv times tid eller om politiet kommer, men mon dog. Det vil da virkelig være spild af tid.

Efter valget vil der være tilsvarende aktioner i Odense, Esbjerg, Aalborg og Aarhus.