Dansk Folkeparti stadig ude i kulden hos K

Socialdemokraterne mener, at Løkke er ved at invitere DF i regering. De Konservative holder døren lukket

Dansk Folkeparti har fortsat ikke optjent point nok til at komme i regering med De Konservative.

Det fastslår De Konservatives politiske ordfører, Carina Christensen, endnu en gang,

- Jeg kan garantere, at Dansk Folkeparti ikke kommer med i en regering, som vi er med i, siger Carina Christensen.

Hendes udtalelse kommer efter, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) søndag gav udlændingepolitik endnu mere vægt i valgkampen.

Det bliver af Socialdemokraterne opfattet som en invitation til, at Dansk Folkeparti kommer i regering.

I Jyllands-Posten siger Løkke, at han "kun vil lave udlændingepolitik med dem, der har samme udgangspunkt som mig".

- Der er nødt til at være en bund af værdier, som ikke kan gøres relative, siger han.

Carina Christensen fremhæver, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), også flere gange har udelukket Dansk Folkeparti i regering.

Socialdemokraterne mener omvendt, at statsministeren med sine udtalelser er ved at lukke Dansk Folkeparti inden for i regering, efter at partiet har været "hold ud i strakt arm i valgkampen."

Mette Frederiksen, næstformand i den socialdemokratiske folketingsgruppe, mener at Løkke "erklærer at der er værdifællesskab mellem Venstre og Dansk Folkeparti".

- Vejen er banet for, at Dansk Folkeparti kan komme i regering. Bliver der blåt flertal, er det Pia Kjærsgaard, som bestemmer udlænding politikken, siger Mette Frederiksen

Hos Dansk Folkeparti har gruppeformand Kristian Thulesen Dahl på ingen måde læst statsministerens udtalelser som en invitation til at komme i regering.

- Jeg har ikke fået den tanke, siger han.

- Mette Frederiksen vil afspore debatten, fordi Socialdemokraterne historisk har svært med udlændingedebatten, siger han.

Thulesen Dahl ser statsministerens udtalelse i forbindelse med, at den voksende opbakning til Enhedslisten og De Radikale vil kunne presse Socialdemokraterne på udlændingepolitik.