Per Ørum nægter at give op

Efter valgkampens sidste tv-debat var kristendemokraten Per Ørum Jørgen træt, men stadig med håb om en plads i Folketinget

Kristendemokraten Per Ørum Jørgensen giver ikke op før den fede dame synger. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Kristendemokraten Per Ørum Jørgensen giver ikke op før den fede dame synger. (Arkivfoto: Jens Dresling)

Kristendemokraterne har ikke være over spærregrænsen i de seneste mange meningsmålinger, men partiets eneste folketingsmedlem, per Ørum Jørgensen, nægter at sige farvel til Folketinget før tid.

- Nej, for jeg tror kun på de meningsmålinger, hvor vi ligger over spærregrænsen, sagde han efter valgkampens aller sidste tv-debat onsdag aften.

Læs også: Se hvem der ryger ud, hvem der kommer ind ved valget

Efter debatten i TV2's studie på Amager - den sidste tv-debat i denne valgkamp - spurgte ekstrabladet.dk Per Ørum, hvordan han egentlig gik og havde det, aftenen inden valget.

- Jeg er selvfølgelig træt ligesom alle andre. Men jeg er helt rolig, lød svaret.

Det seneste år har du ene mand fået rigtig meget opmærksomhed på Christiansborg, fordi du har været det afgørende mandat. Har du nydt det?

Fortryder intet
- Jeg ved ikke, om jeg har nydt opmærksomheden. Det er altid en ikke ubetinget fordel at være den 90. mandat - for det sker på bekostning af andre.

Meget peger på, at du ryger ud af Folketinget. Dit gamle parti, de konservative, står heller ikke godt i målinger, men fortryder du alligevel indimellem, at du skiftede?

Spil: Politikerdating på ekstrabladet.dk

- Nej, jeg skiftede ikke parti efter hvad der var bedst for mine karriere. Og uanset hvordan det går i morgen (i dag, red.), har vi været med til at sætte vigtige emner som kamp mod centraliseringen og mod fattigdom på dagsordenen, sagde Per Ørum Jørgensen.

Kort efter forlod han træt TV2's studie for at finde sin seng i København, før han torsdag morgen klokken 7.00 satte sig på et fly til Jylland, hvor han skal stemme i Ulfborg.