SF afviser at ændre boligskat

SF ønsker ikke at hæve boligskatterne eller afskaffe 24-års-reglen, fastslår Ole Sohn efter kritik fra bagland

- Vores politik er som den er hele tiden har været. Vi hæver ikke boligskatterne, og vi ændrer ikke 24-års-reglen.

Sådan lyder det fra Ole Sohn, efter at en række lokale socialdemokrater og SF'ere dagen inden folketingsvalget erklære sig uenige med deres partiledelser på et par betændte områder, nemlig boligskatten og 24-års reglen.

Flere lokale formænd og næstformænd fra S og SF mener, at en S-ledet regering bør gå på kompromis med Radikale, som vil afskaffe loftet over boligskatten fra 2016 og 24-års reglen.

For folketingskandidat og SF-næstformand på Langeland Winni Jørgensen er 24-års reglen en torn i øjet.

SF har lavet en aftale med S om ikke at røre ved reglen i den kommende valgperiode, men den må væk hurtigst muligt, da aftalen koster SF stemmer, mener hun.

Ole Sohn afviser dog at tage forskud på forhandlingerne om regeringsgrundlaget med De Radikale, før det ligger klart, om den røde blok vinder valget.

- Vi går til valg på vores politik, De Radikale går til valg på deres politik, og Socialdemokraterne går til valg på deres politik. Noget af det har S og SF til fælles. Så tæller vi stemmerne op, og så de tre partier forhåbentligt forhandle regeringsgrundlag.

- Hvordan det bliver, det kan vi fortælle, når vi har haft forhandlingerne.

Spørgsmål: Kan det komme på tale at ændre holding omkring boligskatten og 24-års-reglen?

- Det kan komme på tale at redegøre for, hvad vi går til valg på, inden i morgen klokken 20.

- Hvis vi vinder, går vi derefter i gang med forhandlingerne, og når vi er færdige med dem, så fremviser vi den fællesmængde, som udgør regeringsgrundlaget. Det kan der gå dage og uger med, siger Ole Sohn.

- Det giver ikke nogen mening at snakke om hvad nu hvis-spørgsmål, når vi bruger al tiden på at vinde valget. Om vi gør det, ved vi ikke før i morgen klokken 20, siger han.