Annonce:
Annonce:

Løkke bestilte Helle-tid på TV2

Statsministeren var helt vild efter at få lov til at 'ikke-udtale' sig om den nye skattesag

Statsminister Lars Løkke Rasmussen - en rigtig smart mand. (Foto: Mogens Flindt)
Statsminister Lars Løkke Rasmussen - en rigtig smart mand. (Foto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Politik

Statsminister Lars Løkke (V) opførte i går formiddag lidt af et teaterstykke, da han i TV2 News stillede sig op for rullende kamera og på en gang nægtede at udtale sig og fik Thornings nye skattesag om uberettiget fradrag til at rulle videre med en undersøgelse af skattelækken

Annonce:

Statsministerens pressechef under valgkampen, Mikkel Faurholdt, henvendte sig ved 10.30-tiden til TV2 News’ journalist Svenning Dalgaard, erfarer Ekstra Bladet.

Løkkes spindoktor spurgte Dalgaard, om TV2 News havde tænkt sig at køre live kl. 11.

Dalgaard var lydhør
Det havde tv-stationen egentlig ikke tænkt sig.

– Men det var måske en rigtig god ide at gøre, for statsministeren vil meget gerne på med et budskab om Helle-skattesagen, sagde Løkkes pressemand til Dalgaard.

TV2-journalisten var tilsyneladende lydhør. I al fald tonede statsministeren frem på News præcis kl. 11. Men med optakten til indslaget in mente var statsministerens budskab en kende overraskende:

Nemlig, at den sag ville han skam overhovedet ikke kommentere.

Derimod så statsministeren med stor alvor på, at ’personfølsomme’ oplysninger var lækket til pressen. Løkke gik ud fra som en selvfølge, at Skatteministeriet ville anmelde lækagen til politiet.

En rigtig god omgang spin, sagde flere eksperter i går.

- Ved at sætte en undersøgelse i gang kan han få lov til at virke lidt statsmandsagtig. Helle Thorning har jo selv sagt, at hun håber, det bliver taget alvorligt, at avisen har fået fortrolige oplysninger, og den tråd tager han op. Han hæver sig over almindelig politik og viser, at han sætter det, at alle mennesker bliver behandlet ordentligt, højere. Også hans politiske modstander. Det er en rigtig klog melding af ham, sagde politisk kommentator Peter Goll i går til ekstrabladet.dk.

LÆS OGSÅ: Derfor undlader Løkke at tvære Helle

Annonce:

Samtidig sikrer statsministeren, at sagen - uanset hvor tynd den er indholdsmæssigt - kører videre ved at iværksætte en undersøgelse.

Kl. 11.50 meldte Skatteministeriet lækagen til politiet.

Pressechef afviser stunt
Faurholdt hævder, at han blot efterkom et massivt ønske fra bl.a. TV2 News. En fremstilling, som afvises af Ekstra Bladets kilder:

– TV2 News havde ikke planer om at sende live kl. 11, men Løkkes pressechef pressede på.

At dømme efter udtalelser fra Københavns Politi er der ikke en kinamands chance for, at lækage-sagen kan blive opklaret inden valget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: