Han har set Helles skattepapir: Nu er han rejst til Lapland

Han har set Helles skatte-papirer: Politiet når ikke at afhøre tidligere spindoktor i Skatteministeriet om lækagen af Helles skattesag før valget

Peter Arnfeldt nåede lige akkurat at benægte over for Ekstra Bladet, at han skulle stå bag lækagen, før han pludselig tog på en påstået jagt-tur til svensk lapland. Arnfeldt er først hjemme igen torsdag - når vælgerne har stemt. (PR-foto)
Peter Arnfeldt nåede lige akkurat at benægte over for Ekstra Bladet, at han skulle stå bag lækagen, før han pludselig tog på en påstået jagt-tur til svensk lapland. Arnfeldt er først hjemme igen torsdag - når vælgerne har stemt. (PR-foto)

Det bliver umuligt for politiet at afhøre en af Skatteministeriets tidligere topfolk om den ulovlige læk af den hemmelige afgørelse i Helle Thorning-Schmidts skattesag inden valget på torsdag.

Ifølge Ekstra Bladet oplysninger har den tidligere spindoktor i Skatteministeriet Peter Arnfeldt, haft adgang til at se den ni sider lange redegørelse om Stephen Kinnock og Helle Thornings private skatteforhold. Derfor må han være på listen over de personer, politiet skal afhøre i forsøget på at opklare, hvem der har ladet de topfortrolige papirer sive til avisen B.T.

Ingen mobildækning
Peter Arnfeldt fungerede som spindoktor for Venstres topminister Troels Lund Poulsen, da han var skatteminister i netop den periode hvor S-formandens skattesag blev afgjort. Siden fulgte han med Troels Lund Poulsen over i Undervisningsministeriet.

Nu er spindoktoren rejst til svensk Lapland og opholder sig et sted uden mobildækning. Han tog af sted fredag – dagen efter B.T. skrev skatte-historien – og kommer først hjem på torsdag, hvor danskerne går til valg.

Det oplyste hans kone, Ulla Østergaard, da Ekstra Bladet i aftes opsøgte spindoktoren på hans bopæl efter at have sendt Peter Arnfeldt en stribe spørgsmål både lørdag og søndag uden at få svar.

Læs lederen: Den naive statsministerkandidat

Politiet er ifølge Ekstra Bladets oplysninger endnu ikke gået i gang med den egentlige efterforskning, efter at Skatteministeriets departementschef fredag anmeldte, at de dybt fortrolige skatteoplysninger er blevet lækket til B.T. Politiet afventer, at Skatteministeriet fremsender ’supplerende materiale’ - blandt andet en liste over de personer, der har haft adgang til sagen.

Listen over personer, der kan stå bag den ulovlige læk af oplysninger fra de ni hemmelige sider i Helle Thorning-Schmidts skattesag er ellers særdeles kort.

LÆS OGSÅ: Helle afviser skattesag

Det er nemlig højst ti medarbejdere hos Skat i København eller i Skatteministeriets top, der har haft mulighed for adgang til de fortrolige dokumenter.

Det bekræfter kilder med kendskab til de interne arbejdsgange hos Skat og i Skatteministeriet over for Ekstra Bladet.

Lukkede systemer
Blandt de få, der har haft mulighed for at se Helles papirer, er Skatteministeriets departementschef, Peter Loft. Han, og ganske få topfolk i ministeriet, har haft adgang til at se de ni sider i de ellers lukkede systemer.

Skatteministeriet har tidligere oplyst, at departementet i ministeriet har indhentet oplysninger om Helle Thorning-Schmidt og ægtefællens skattesag hos Skat blandt andet for ’om nødvendigt at kunne orientere ministeren’.

Departementschefen ønskede i går ikke at oplyse, hvorvidt han rent faktisk har orienteret den daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) om sagen. Troels Lund Poulsen selv har ikke reageret på Ekstra Bladets henvendelser i weekenden.

Se også: Derfor slap Helle for smæk

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger, er der i skatteregion København, hvor Helles skattesag blev behandlet, blot fire medarbejdere, som har haft mulighed for at se de ni berømte sider. Det drejer sig om de to sagsbehandlere, der har arbejdet med sagen at gøre, samt de to topfolk regionsdirektør Erling Andersen og den lokale skattedirektør med særligt ansvar for kundeservice, Lisbeth Rasmussen.