Annonce:
Annonce:

Lad nu bare være: Her er politikernes sløjeste events

Politikerne har haft den kreative kyse på i valgkampen - men måske skulle ikke alt være udført

I kampen for en topplacering i katagorien 'Sløje politiker-events' har socialdemokraternes Mette Gjerskov slæbt et sagesløst æsel med på gaden lørdag. (privatfoto)
I kampen for en topplacering i katagorien 'Sløje politiker-events' har socialdemokraternes Mette Gjerskov slæbt et sagesløst æsel med på gaden lørdag. (privatfoto)
Annonce:
Følg Politik

Det flyder med politikere i gader og stræder - de fleste holder sig til at dele valgbrochure ud. En del af dem har været i det kreative hjørne og har haft idé-hatten på.

Men: Det er ikke alle ideér, som man behøver føre ud i virkeligheden. Nogle af dem skulle måske bare være blevet på tegnebrættet.

ekstrabladet.dk har været en tur rundt og har fundet syv bud og modtager gerne flere. Herefter laver vi en afstemning om, hvem der har haft den sløjeste event.

Annonce:

1. Pizza-Ole i Skælskør
SF's pizzakonge Ole Sohn deler på fredag pizza ud på gågaden i Skælskør. Ifølge SF's pressemeddelelse, så har madlavning en stor betydning for Ole Sohn: 'Jeg elsker at bage en god pizza for familien. Søndag aften har i årevis været samlingspunkt i vores hjem, hvor vi har spist pizza og snakket. Nu må jeg se, om sjællænderne også synes om dem', siger Ole Sohn ifølge SF.

2. Pizza-Michael og Pizza-Panduro i Randers
Kandidater har i øjeblikket travlt - og i Randers har to kandidater valgt at bruge tiden på en pizzakrig, som de selv synes er et sjovt initiativ. Michael Aastrup Jensen (V) og Maja Panduro (S) har lavet hver deres pizza på et af de lokale pizzeriaer - og gennem valgkampen kan vælgerne så købe pizzaerne. På den måde mener de to spasmagere af nogle kandidater, at de kan få en alternativ meningsmåling. Du kan se en helt vild video fra eventen her.

Annonce:

3. Vandet pubcrawl
Onsdag havde socialminister Benedikte Kiær (K) og Sophie Hæstorp Andersen (S) en såkaldt pubcrawl. Men der var hverken meget pub - eller crawl over det. For det første var det ikke pubber - men cafeer. For det andet så var der kun to steder - hvilket der måske ikke lige er så meget crawl over. Der blev heller ikke kravlet rundt på selve stederne: De to politikere blev sat i den ene ende med publikum - ja, som en helt normal debat - bare på en café. Men det bliver vildere endnu: På pubcrawlen var bajer og smøger skiftet ud med - ja, for ministerens vedkommende: latte og hyldeblomstsaft, mens Sophie Hæstorp dog drak en lille øl.

4. Hotdog-dyst
På søndag bliver det helt crazy i Aarhus. De to kandidater Lykke Friis (V) og Nicolai Wammen (S) har kastet sig ud i lidt af en konkurrence - med hotdogs. Men desværre er det den kedelige udgave - for det er umiddelbart ikke meningen, at de skal finde ud af, hvem der skal spise flest - derimod skal de finde ud af, hvem der kan sælge flest på 20 minutter.

Annonce:

5. Kvinde-brunch
Det skal ikke kun være seriøst, mener fire kvindelige kandidater: Christine Antorini (S), Nanna Westerby (SF), Pia Adelsteen (DF) og Isabella Meyer (K) holder søndag kvinde-brunch, hvor man ifølge deres pressemeddelelse vil få lidt af en oplevelse: 'Normalt kan politiske møder nemt blive både uvedkommende og kedelige, og det vil de fire kandidater gøre op med. Med et politisk brunch vil de derfor gøre det mere levende og sjovt at diskutere politik.' Om æg og bacon kan hjælpe på politik vides endnu ikke.

6. Vilde Vivi amok
Vivi Kier (K) havde annonceret, at hun ville lave en ’opsigtsvækkende event’ i Odense - mere måtte pressen ikke vide på forhånd. Og efter at have ventet i spænding kan vi nu afsløre, at hun virkelig gik amok: Sammen med hele fem barnevogne fyldt med rudekuverter tog hun plads i gågaden med vilde budskab om, at den kommende generation vil blive kvalt i regninger, hvis S og SF kommer til magten. Og ikke nok med det - Vivi Kier krydrede det hele med en cd-afspiller, der hylede barnelyde.

7. Øl-valg
Måske er det ikke en helt dårlig idé at drikke vælgerne fulde, hvis man vil have deres stemme. Fredag vælger Helle Sjelle (K) og Magnus Heunicke (S) først deres favoritøl ved en ølsmagning. Bagefter kan vælgerne i Næstved så få lov til at smage dem - og så afgøre, hvem af de to øl-politikere, der har bedst smag

Annonce:

8. Æsel med på gaden

Og så er der klima- og miljøordfører Mette Gjerskov, (A) som lørdag har slæbt et sagesløst æsel med på gaden. Æslet Oskar er 29 år og er faktisk gået på efterløn, men i følge Gjerskovs stab er Oskar rykket ud i valgkampen til støtte for at også andre skal have mulighed for at gå på efterløn. Det har dog mest været ældre damer med rollator og børn, som har været henne og klappe Oskar, lyder det. Budskabet fra Metet Gjerskov er, 'at stædige æsler vælger Mette, fordi de foretrækker gulerod frem for pisk.'

Har du et bud på en valg-begivenhed, der fortjener en plads i afstemningen - så send en mail til bremer@eb.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: