DF: Stem radikalt og få mere sharia

Folketinget bør vedtage en langsigtet strategi for bekæmpelse af sharialovgivning, mener Dansk Folkeparti - Marianne Jelved griner

DF sender en hård kritik til Nyborg, hvor Radikale Venstre lige nu holder landsmøde. (Foto: Anders Brohus)
DF sender en hård kritik til Nyborg, hvor Radikale Venstre lige nu holder landsmøde. (Foto: Anders Brohus)

Ekstra Bladets afsløring af, at sharialov vokser frem i lommer i de større danske byer, får nu Dansk Folkeparti til at stille forslag til bekæmpelse af det, partiets socialordfører Martin Henriksen kalder parallelle retssamfund.

- Oplysninger som disse bekræfter mig i at værdikampen langt fra er overstået, siger Henriksen til ekstrabladet.dk og fremlægger tre forslag til, hvordan sharia kan bekæmpes.

DF vil 1) udvise ikke-danske statsborgere, som fx via blodpenge eller rådgivning fastholder og medvirker til parallelle retssamfund, 2) fratage trossamfund deres status som trossamfund, hvis dets imamer medvirker til sharialovgivning, og 3) undersøge muligheden for at straffe både ikke-danske og danske statsborgere hårdere, såfremt de medvirker til sharialovgivning.

TV: Her er hele interviewet med de ekstreme muslimer

- Det kan godt være, at det ikke er det, der fylder i valgkampen. Men det ændrer ikke ved, at vi danskere i langt større grad burde diskutere hvilket samfund vi ønsker for kommende generationer. Vi skal ikke kun med ord sige fra. Der er åbenlyst behov for at Folketinget vedtager en række nye forslag og udvikler en langsigtet strategi til bekæmpelse af sharialov og islamiske parallelsamfund, siger Henriksen og leverer et hestespark til de radikale:

- Jeg er oprigtigt bekymret for, at denne udvikling for alvor vil bide sig fast, hvis De Radikale med deres bundnaive holdninger får for meget at skulle have sagt i forhold til integrationspolitikken, siger Henriksen.

Se også: Syv radikale krav til den røde økonomi

De radikales integrationsordfører Marianne Jelved griner, da ekstrabladet.dk fanger hende på landsmødet i Nyborg og forholder hende kritikken fra DF.

- Det er det rene vrøvl, når Martin Henriksen påstår, at vi går ind for parallelle samfund, siger Jelved.

- Hvis Martin Henriksen havde fulgt med de seneste år, ville han vide, at vi hele tiden har sagt, at det danske samfund byger på demokrati - ikke på parallelsamfund og sharialovgivning. Det er helt uacceptabelt i et demokrati, hvis der opstår parallelsamfund. Det er dansk lovgivning, der gælder, og ikke sharialoven. Det har vi sagt i flere år, og det burde Martin Henriksen vide.

- Derfor har vi også støttet regeringens forslag om en ghettoplan, hvor man eksempelvis river boligblokke ned. Vi har også stillet forslag om, at der i skolerne skal indføres et fag, der hedder medborgerskab. Her skal indvandrere og andre lære om, hvad der er deres rettigheder og pligter i det danske samfund. Det burde Martin Henriksen vide, men han har åbenbart glemt det i valgkampen, siger Marianne Jelved.

Se også: SF'er: Dansk imam-uddannelse er løsningen