DF kræver to milliarder i rabat på EU

Danmark skal kræve en rabat på 2 milliarder kroner på sit EU-medlemskab. Sådan lyder opfordringen fra DF

Regeringen skal finde sin indre krejler og sikre Danmark en rabat på to milliarder kroner på kontingentet til EU, hvis den vil have Dansk Folkepartis opbakning i endnu en valgperiode.

Dansk Folkeparti siger på et pressemøde mandag, at to milliarder kroner er en passende rabat, hvis man sammenligner med andre lande, der slipper billigere i kontingent.

- Vi skal have en substantiel og følbar rabat. Det, vi har fået tilbudt, er alt for vagt og alt for lidt, siger europaparlamentsmedlem Morten Messerschmidt.

Dansk Folkeparti fremlægger tre krav til en ny borgerlig regering, og de to milliarder kroner i skatterabat er et af dem.

Et andet krav fra Dansk Folkeparti er, at regeringen går aktivt ind i den retssag, hvor Frankrig har slæbt EU-Parlamentet i retten, fordi parlamentet ønsker at holde op med at flytte mellem Bruxelles og Strasbourg.

Og endelig erklærer partiet sig rede til at ændre i Schengenaftalen.

Dansk Folkeparti kræver af Lars Løkke, at han giver håndslag på ikke at bøje sig, hvis EU-Kommissionen finder, at VKO's aftale om grænsekontrol er i strid med Schengenaftalen.

- Så skal sagen hele vejen til EU-domstolen. Og hvis vi taber den, så skal vi arbejde for at få Schengenaftalen ændret. Det er et krav til regeringen, siger Morten Messerschmidt.

Nok er kravene klare, men Pia Kjærsgaard understreger, at de ikke er ultimative. Derfor er det uklart, hvad konsekvenserne bliver, hvis en ny borgerlig regering ikke gør, som der bliver sagt.

- Vi peger på Lars Løkke, men det betyder ikke, at han får Dansk Folkeparti, som han vil have det. Det vil blive besværligere for ham. Vi vil være noget afventende om, hvordan vi vil tilslutte os hans forslag, siger Pia Kjærsgaard.