Syv radikale krav til den røde økonomi

Margrethe Vestager spiller med musklerne overfor S og SF

Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal skal regne med at gøre nogle indrømmelser til de radikale. (Polfoto/Magnus Holm)
Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal skal regne med at gøre nogle indrømmelser til de radikale. (Polfoto/Magnus Holm)

Tilbagetrækningsreformen er kommet for at blive, boligskattestoppet skal ophæves, og lønmodtagerne skal arbejde mere.

Disse er blandt syv krav til den økonomiske politik, som Radikale Venstre ifølge Berlingske vil stå fast på, hvis partiet skal støtte - eller indgå i - en regering med S og SF efter valget.

- Vi er optaget af bundlinjen og af, at der bliver ført en ansvarlig økonomisk politik. Derfor fremlægger vi vores bud på, hvordan det bedst kan gøres, siger Margrethe Vestager.

Der er i hvert fald ét af punkterne, som socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, på ingen måde kan sluge.

- Der er områder, hvor vi står klippefast. Vi vil ikke indføre nye boligskatter. Det kan man ikke få igennem sammen med Socialdemokraterne, siger Sass til Berlingske.

Radikale Venstre står i alle menigsmålinger til at blive valgets helt store vinder med noget, der lige nu ligner en fordobling af de ni mandater, partiet fik ved valget i 2007.

Se også:

Thorning satser på R trods nye krav