Løkke haler ind på Thorning

Blå blok er nu kun tre mandater bagefter rød blok. Nu er mandatfordelingen 89-86

Blå blok fortsætter med at hale ind på rød, viser måling. (Foto: Niels Hougaard)
Blå blok fortsætter med at hale ind på rød, viser måling. (Foto: Niels Hougaard)

Spændingen er for alvor på vej tilbage i valgkampen. Efter flere målinger med stort forspring til Helle Thorning-Schmidt (S) og rød blok er det nu kun tre mandater, der skiller hende fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og blå blok.

Hvis man altså skal tro den seneste meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzaus Bureau.

Her samler Thorning 89 mandater sammen med støttepartierne SF, Radikale Venstre og Enhedslisten, mens den borgerlige blok står til 86 folketingssæder.

Dermed er afstanden skrumpet kraftigt ind fra, hvad der tidligere lignede en sikker sejr til Helle Thorning-Schmidt. Så sent som onsdag viste Voxmeters måling et forspring til oppositionen på 96-79.

I forhold til den forudgående måling er det Thornings eget parti, Socialdemokraterne, der taber terræn. Partiet har mistet 1,4 procentpoint og ligger nu til 44 mandater, hvilket er et mindre end ved det historisk dårlige valg i 2007.

Dermed fortsætter Thorning den dårlige stime, som startede, da dagbladet B.T. torsdag kunne fortælle, at hun i seks år havde fået et uberettiget skattefradrag. Der er dog intet juridisk galt i sagen.

Også De Radikale og SF går lidt tilbage, mens Enhedslisten fortsætter sin fremmarch mod et rekordvalg, der lige nu ser ud til at udløse 11 mandater.

Blandt støtterne for den siddende regering er der fremgang over hele linjen. Mest hos Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som begge henter 0,5 procentpoint.

Anders Samuelsens parti står således til at blive lige så stort som Lars Barfoeds Konservative, da begge står til at få ni mandater.

Voxmeter har spurgt 1000 repræsentativt udvalgte personer over 18 år mellem den 8. og 10. september 2011. Blandt de adspurgte var 8,3 procent i tvivl om, hvem de vil stemme på, mens 10,3 procent ikke vil stemme, ville stemme blankt eller ikke er stemmeberettigede.

Den maksimale usikkerhed i målingen er på +/- 2,7 procentpoint.

0 kommentarer
Vis kommentarer