Annonce:
Annonce:

Eksperter: SF's valgbommert er den største

Der har været få bommerter i valgkampen, men prisen for den største får Villy Søvndal ifølge eksperter

(Foto: Magnus Holm)
(Foto: Magnus Holm)
Annonce:
Følg Politik

Valgkampen har været præget af en gennemgående kontrolleret tone fra begge blokke. Dog har der været et par taktiske smuttere.

Den største af slagsen står indtil videre for Villy Søvndals regning, lyder det fra eksperter.

- Den største bommert har været, at SF begyndte at tale om udlændinge. Det er godt nok chancesejlads, lyder dommen fra Rune Stubager, lektor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet.

Søvndal genopfriskede for en uges tid siden, at 24-års reglen skal bestå i den første valgperiode efter valget trods modstand fra SF.

Det rejste tvivl om, hvorvidt SF vil afskaffe reglen i anden valgperiode. Villy Søvndal understregede dog senere, at der ikke er konkrete planer for afskaffelse af 24-års-reglen.

Johannes Andersen, samfundsforsker ved Aalborg Universitet, mener også, at Villy tager valgbommert-trofæet med sin udmelding om 24-års-reglen.

Annonce:

Men derudover synes han generelt, at politikerne har haft en imponerende selvkontrol.

Blandt dem, der dog har trukket overskrifter med kontroversielle udmeldinger, er den forhenværende kuglestøder Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance. Han talte tidligere på ugen positivt om flerkoneri.

- Det var en tåbelig bemærkning fra en, der ikke helt er politiker og ikke helt ved, hvad man kan sige. Så var den egentlig heller ikke større, siger Johannes Andersen, der ikke vil klassificere udtalelsen som en decideret bommert.

Det vil Rune Stubager til gengæld, og han kan desuden pege på endnu en folketingskandidat fra det liberale parti, der har ført en speciel strategi, der er på grænsen til at være i bommert-klassen.

- Jeg så, at Thyra Frank kun har været til et vælgermøde og i øvrigt stadig kun udtaler sig om ældrepolitik, det er i hvert fald en taktik, der ikke er set før, konstaterer han.

Annonce:

I den anden ende af skalaen ligger De Radikale, der ifølge eksperterne har markeret sig overordentligt positivt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: