Forkaster udspil om lavere topskat

Socialdemokraterne og SF vil hellere skabe flere job i stedet for at sænke topskatten, siger de to partier

De Konservative skaber ikke vækst ved at sænke topskatten for de rigeste. Det mener Socialdemokraterne og SF, der i stedet vil skabe flere job.

Læs: Her er valgets helt store selvmål

Det fastslår Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov, og SF's gruppeformand, Ole Sohn, efter at den konservative partileder, Lars Barfoed, har meldt ud, at han vil arbejde for lettelser i topskatten i løbet af den kommende valgperiode.

- Det afviser Socialdemokraterne fuldkommen. Det er øjensynligt sådan, at De Konservative bliver mere ærlige, jo tættere vi kommer på valgdagen, og jo lavere deres meningsmålinger bliver, siger Morten Bødskov.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser også Lars Barfoeds forslag. Venstre vil kun gennemføre regeringens udskudte lettelse af topskatten i 2014, siger han til TV 2 News.

- Det tegner en regering i splid om den økonomiske politik, siger Morten Bødskov.

Det Konservative forslag kommer ifølge politisk kommentator Hans Engell særdeles ubekvemt for V og Dansk Folkeparti i valgkampens slutspurt, og Morten Bødskov mener, at forslaget skævvrider Danmark i en økonomisk krise.

- Det rigtige er at bruge penge på at skabe arbejdspladser for almindelige lønmodtagere. Ikke endnu flere skattelettelser til toppen af Danmark, siger han.

SF's gruppeformand, Ole Sohn mener, at en lettelse af topskatten betales af efterlønnere og kommende pensionister, siger han i en pressemeddelelse.

- Det er en kæmpe hån mod de hundredetusinde danskere, der bliver ramt af forringelser af efterlønnen og højere pensionsalder, at foreslå nye skattelettelser til de rigeste. De fik at vide, at der ikke var råd til efterløn. Men nu kommer sandheden, siger Ole Sohn.

0 kommentarer
Vis kommentarer