DF: Rød blok bruger vores efterlønspenge

Det er dobbeltmoralsk at S støtter radikal uddannelsesplan med penge fra efterlønsreform mener Pia Kjærsgaard

De Radikale vil bruge tre milliarder kroner, så seks af ti unge i 2020 tager en videregående uddannelse. Da reformen betales med efterlønsreformen, er det hykleri, at Socialdemokraterne støtter De Radikales forslag, men afviser reformen.

Det siger Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard.

- Rød blok har accepteret tilbagetrækningsreformen. De er allerede begyndt at bruge pengene på forhånd, siger hun.

De Radikale ønsker, at 25 procent af de unge får en lang videregående uddannelse. Ellers mangler der 150.000 personer med videregående uddannelse i 2020, siger De Radikales partileder Margrethe Vestager til Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Derfor skal vi uddanne lærere, pædagoger, ingeniører, læger og hvad der ellers bliver efterspurgt på arbejdsmarkedet, så vi kan sikre, at Danmark har de ressourcer, der er nødvendige for, at vi kan leve af viden, siger hun.

De Radikale finansierer forslaget fra sin reformpakke. Den omfatter efterlønsreformen og halvering af dagpengeperioden, der er aftalt med regeringen og Dansk Folkeparti, og højere boligskatter. Boligskatter betaler ikke planen, siger Margrethe Vestager.

De Radikales forslag hilses velkommen af Dansk Industri, Aarhus Universitets rektor Lauritz B. Holm-Nielsen og Socialdemokraternes uddannelsesordfører Christine Antorini.

- Vi har ikke taget stilling til, om der skal sættes konkrete mål for, hvor mange der skal have en videregående uddannelse, siger hun.

- Men vi vil også give uddannelserne et løft, og derfor er dette et godt udgangspunkt for drøftelser om, hvad der skal ske på uddannelsesområdet, siger hun.

Det falder Pia Kjærsgaard for brystet.

- Rød blok vil stemme for tilbagetrækningsreformen, fordi de har brug for pengene. Det er dobbeltmoralsk, siger hun.