Thorning parkerer som en brækket arm

S-formand Helle Thorning-Schmidt: - Ups, det ligner en ureglementeret parkering - i busstoppestedet

Helle Thorning-Schmidts bil i busbanen foran Irma på Østerbrogade. (Privatfoto)
Helle Thorning-Schmidts bil i busbanen foran Irma på Østerbrogade. (Privatfoto)

I går vedgik S-formand Helle Thorning-Schmidt, at hun så godt som altid tager bilen fra bopælen på ydre Østerbro i København til Christiansborg og hjem igen. Hun tager, indrømmer hun, så godt som aldrig cyklen, bussen eller toget.

TV: Hun elsker betalingsringen - men Helle er for fin til bussen

Ganske meget i modstrid med S-SF's trafikpolitik, der går ud på at minimere biltrafikken til og fra arbejde i det overfyldte København mest muligt. Ikke mindst via en betalingsring omkring København.

Gul stribe: Forbudt
Men ikke nok med at Helle ikke rigtig er til cykel og kollektiv trafik, hun er faktisk heller ikke specielt god til at køre bil.

Helle har ikke rigtig styr på færdselsloven. I hvert fald har hun tilsyneladende hang til at parkere ulovligt.

Læs også: Thorning om Polo: Jeg handlede i god tro

Som man ser på billedet, er Helles parkering ikke alene ulovlig - den er samtidig stærkt generende for den kollektive trafik.

I det konkrete tilfælde parkerer Helle ud for en tydeligt markeret gul stribe. Som jo betyder parkering forbudt.

Fotograf forarget
Det fremgår tilmed meget tydeligt, hvorfor der netop her er parkering forbudt: Fordi pladsen er reserveret bybusser.

Manden bag billedet fortæller:

- Jeg blev forarget over, at Helle parkerede ulovligt og tilmed lige dér, hvor bussen skulle holde, når der var masser af ledige parkeringspladser lige ovre på den anden side af Østerbrogade. Jeg så hende gå ud af bilen, gå ind i Irma for at handle og så ud i bilen igen. Jeg blev så sur, at jeg besluttede at dokumentere handlingen, siger fotografen, der ønsker at være anonym.

Fotografen oplyser, at billedet er taget en eftermiddag i april sidste år. Han er ikke stensikker på datoen, men mener, det drejer sig om mandag 26. april.

Indrømmer
Stillet over for billeddokumentationen indrømmer Helle Thorning den ulovlige parkering over for Ekstra Bladet:

- Jeg kan ikke huske, hvilke indkøb jeg gjorde 26. april 2010. Men, jo, det ligner en ureglementeret parkering, skriver Helle i en kortfattet mail.

Helle kan også dårligt andet end indrømme den 'ureglementerede' parkering. For nummerpladen (som Ekstra Bladet vælger at maske af) dokumenterer, at der er tale om Helles meget omtalte leasede, blå VW Polo.

Den ulovlige parkering ved Irma på Østerbrogade 135 foregik - ifølge www.krak.dk - 446 meter fra Helles private bopæl på Kuhlausgade på ydre Østerbro. Krak angiver transporttiden i bil til et minut.

Kørselsretning og tidspunktet på døgnet indikerer i øvrigt, at Helle ikke alene kører i bil til og fra arbejde på Borgen, men også kører rundt i sin Fleggaard-leasede bil i lokalområdet. F.eks. når hun skal købe ind.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen