Løkke forsvarer Tivoli-gilde på Facebook

Statsministeren afviste Ekstra Bladet - men forklarer sig nu på Facebook

Lars Løkke Rasmussen gik onsdag formiddag på Facebook for at forsvare, at han i weekenden tog til gilde i Tivoli - selv om han officielt meldte afbud til valgfest for at ære dræbt soldat.

SE LØKKE FORSØGE AT UNDGÅ EKSTRA BLADET I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

Klokken 11.09 skrev han følgende på sin Facebook-side:

'Kære alle pårørende. Kære soldater. Jeg valgte lørdag aften at melde afbud til en mediedækket Venstre-valgfest, fordi jeg fandt det forkert at stå til en valgfest på direkte TV, samtidig med at nyheden om en dræbt dansk soldat blev kendt for offentligheden. Derfor valgte jeg at blive til det private fødselsdagsarrangement, jeg i forvejen deltog i. Jeg vil gerne advare mod at politiske partier - herunder SF - bruger de danske soldater i valgkampen. Det hører ingen steder hjemme. Uanset om man støtter indsatsen i Afghanistan eller ej, så er det mit klare indtryk, at de danske soldaters indsats gør indtryk på alle folketingspolitikere. Uanset partifarve. I gør Danmark ære'.

Vendte ryggen til og gik videre
Blot en time tidligere var han ellers ikke meget for at forklare sig.

Således var det en meget studs og afvisende statsminister, der mødte ekstrabladet.dk's reporter på Sønderbroskolen i Aalborg.

Læs også: S-SF: Uanstændigt, Løkke

På et direkte spørgsmål om Ekstra Bladets afsløring om festen i Grøften svarede han:

- Der er ikke mere at tilføje til den historie.

Hvorpå han vendte ryggen til og gik videre.

ekstrabladet.dk ville gerne have spurgt statsministeren, hvorfor han brugte en dræbt soldat som undskyldning for at droppe en officiel valgfest - men alligevel vælger at tage til en privat fest.

Pind tog ordet
Det var Søren Pind, der lørdag stillede sig op til valgfesten og meldte afbud på Løkkes vegne.

Pind tog ordet ved festen og forklarede - med stor alvor - at den tragiske episode i Afghanistan var direkte årsag til afbuddet.

– Det har selvfølgelig haft øjeblikkelig betydning for statsministerens deltagelse for vores sammenkomst her i aften, sagde Søren Pind.

Se også:

Søren Pind: Ulækkert