Thorning: 38 timers arbejdsuge er en mulighed

Det kan blive nødvendigt at ændre på normalarbejdstiden, så danskerne skal arbejde mere end 37 timer om ugen

Langt de fleste danskere arbejder 37 timer om ugen. Men det tal kan blive sat op til 38 timer om ugen, hvis meningsmålingerne holder og Socialdemokraterne og SF vinder folketingsvalget.

Efter at LO's formand, Harald Børsting, har sået tvivl om S og SF's plan om at få danskerne til at arbejde 12 minutter ekstra om dagen, åbner Helle Thorning-Schmidt (S) nemlig for at pille ved normalarbejdstiden.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt skal der findes 15 milliarder kroner ved, at danskerne arbejder en time mere om ugen. Men den time kan findes på mange forskellige måder, siger Helle Thorning-Schmidt til DR Update:

- Man kan sikre, at dem, der er på deltid og gerne vil på fuldtid, får mulighed for det. Man kan spørge, om arbejdstagerne vil veksle den femte og sjette ferieuge til løn. Hvis alt det her ikke kan lade sig gøre, så bliver man nødt til at kigge på normalarbejdstiden.

Udmeldingen kommer, efter at LO's formand i Jyllands-Posten fastslår, at der ikke findes nogen plan for, hvordan lønmodtagerne skal være med til at skaffe 15 milliarder kroner til at styrke dansk økonomi ved at arbejde mere.

- Der er ikke nogen hemmelig skuffeplan. Vi har forpligtet os til at finde 15 milliarder kroner og har fremlagt en række forslag og overvejelser, der kan indgå i trepartsforhandlingerne, og de er offentligt kendt, siger Harald Børsting til Jyllands-Posten.

Han opremser over for avisen en række eksempler, hvoraf ingen handler om at arbejde 12 minutter ekstra om dagen.

Der er i stedet forslag om, at lønmodtagere kan gå fra deltid til fuldtid eller bytte deres femte ferieuge væk for en uges arbejde med løn, hvis de selv ønsker det.