Johanne Schmidt: Jeg har ikke aflyst revolutionen

- Jeg synes, det er en dårlig måde, Johanne formidler vores holdninger på, siger folketingskandidat fra Enhedslisten

Johanne Schmidt Nielsen slår fast, at hun ikke har noget problem med at sige ordet revolution højt - som nogle i baglandet ellers har hende mistænkt for. (Foto: Jens Dresling)
Johanne Schmidt Nielsen slår fast, at hun ikke har noget problem med at sige ordet revolution højt - som nogle i baglandet ellers har hende mistænkt for. (Foto: Jens Dresling)

Johanne Schmidt Nielsens bør åbent vedkende sig, hvad der står i Enhedslistens program: at partiet går efter en revolution. Den holdning er udbredt i Enhedslistens bagland, fortæller flere af partiets unge medlemmer til ekstrabladet.dk.

Istedet citeres partilederen i dagens B.T. for at sige, at partiets principprogram bør skrives igennem og moderniseres sprogligt.

- Jeg ved ikke, om det er fordi, hun ikke har holdningerne, eller om hun er bange for at udtrykke dem. Det er derfor, vi gerne vil have et svar fra Johanne. Sig ordet 'revolution', eller sig, hvad der står i principprogrammet. Det er jo derfor, hun er politisk ordfører. For at sige, hvad der står, siger Chris Bay, der sidder i ledelsen i ungdomsorganisationen SUF og er byrådskandidat for Enhedslisten i Århus.

Se også:Dommedag nu: Valgets vildeste kandidat

- Vi ønsker en stor folkelig ikke-voldelig revolution. Det er det, der står i programmet. Så sig det, istedet for at sige, at vi skal have en gennemskrivning. Lad være med at sige, at vi ikke vil overtage familievirksomheder som Mærsk, lyder det fra Chris Bay.

Vil stadig tage Mærsk
En holdning, der deles af folketingskandidaten Aksel Johansen fra Viborg.

- Jeg synes, det er en dårlig måde, Johanne formidler vores holdninger på. I Enhedslisten er vi revolutionære. Ligesom man har set i Nordafrika, hvor de er gået fra diktatur til borgerligt demokrati med deres revolutioner, vil vi i Enhedshedslisten gå fra et borgerligt demokrati til et socialistisk demokrati gennem en fredelig revolution. Det mener jeg godt, hun kunne have formuleret bedre, mener Aksel Johansen.

- Når hun siger 'Nej, slet ikke' til, at Mærsk skal tages fra Mærsk, så mener jeg da ikke, at det er noget, man definitivt kan afvise ved at sige 'slet ikke'. Det ville da være vældig relevant, at det ikke var Mærsk, der skal sidde og bestemme egenrådigt over så enormt et firma og så enormt mange mennesker. Det skal der noget demokratisk kontrol ind over.

Se også:Enhedslisten vil brandskatte de rigeste

- Vi vil have lov til demokratisk at vælge bestyrelsesmedlemmerne af Mærsk. Hvis alle hans arbejdere går ud og siger det, og de fleste arbejdere på andre virksomheder siger det samme, så er jeg sikker på, at han indser, at løbet er kørt. Så afgiver han magten i Mærsk. Han stiller selvfølgelig op til bestyrelsen, vil jeg da tro, og så kan det jo være, at han bliver valgt. Det er bare vigtigt, at det er på et demokratisk grundlag, siger folketingskandidaten.

Formanden står fast på gennemskrivning
Johanne Schmidt Nielsen mener, hun har været udsat for en stramning fra B.T.'s side, når avisen skriver, at hun har droppet revolutionen.

- B.T. har lavet en artikel med en strammet overskrift. Jeg har ikke aflyst revolutionen. Jeg har sagt, at vores principprogram har et temmelig støvet sprog, som bærer præg af en anden tid. Jeg synes, det trænger til en gennemskrivning, og det står jeg da helt fast ved. Det er min holdning. Men det er jo vores medlemmer, som afgør det.

- Som jeg husker journalistens spørgsmål, så var det sådan noget med, at man skulle vandre i samlet flok ud til Esplanaden. Og sådan foregår sådan noget selvfølgelig ikke. Men jeg synes da, det er underligt, at demokratiet stopper ved indgangen til arbejdspladsen, siger Schmidt-Nielsen til ekstrabladet.dk.

Se også:Johanne foretrækker Lille Lars

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers