Danskerne vil helst drikke en øl med Løkke

Danskerne vil hellere drikke øl med Løkke end med Thorning, men det behøver ikke være en fordel i valgkampen

Mens alle målinger forudser, at flertallet vil stemme på rød blok ved det kommende valg, kan Lars Løkke Rasmussen glæde sig over medvind i en helt anden afstemning.

En rundspørge, Voxmeter har foretaget for Ritzau, viser nemlig, at 45,8 procent af danskerne helst vil drikke en øl med den nuværende statsminister. Kun 39,8 procent foretrækker at dele to fadbamser med Helle Thorning-Schmidt.

Et resultat der viser, at Lars Løkke i bund og grund er en mere folkelig politiker end den socialdemokratiske leder, mener livsstilsekspert Niels Folmann.

- Det går tilbage til tiden som næstformand i Venstre. Hvor Anders Fogh var den hårde, så var Lars Løkke den joviale, der kunne drikke en øl med gutterne, uden at det blev påtaget, siger Niels Folmann.

Men livsstilseksperten tror ikke, at Thorning-Schmidt vil være specielt nedtryk over resultatet.

For hende er det vigtigst at fremstå som et seriøst statsministeremne, hvor Lars Løkke som statsminister har en interesse i at vise, at han er i øjenhøjde med helt almindelige danskere.

- Vi skal vel tilbage til Hilmar Baunsgaard for at finde en statsminister, man gerne ville drikke en øl med, så man kan ikke nødvendigvis sige, at det er en fordel at være folkelig, mener Niels Folmann.

Den opfattelse deler han med kommunikationsrådgiver John de Summer-Brason, der holder foredrag om personlig branding.

Han mener, at Venstre forsøger at bruge Løkkes folkelighed i valgkampagnen. Til gengæld er det ikke sikkert, at den egenskab nødvendigvis er en fordel i det lange løb.

- I 90'erne ville de fleste også hellere drikke en fadbamse med Hans Engell frem for Per Stig Møller. Men Per Stig Møller er endt med at blive en af de mest populære ministre de sidste 10 år, siger John de Summer-Brason.