Engell: Intet komplot mod Christmas-Møller

Det er kredsbestyrelsens skyld, at Pia Christmas-Møller må droppe at komme i Folketinget, siger ekspert

Engell ser intet komplet. (Foto: Thomas Borberg)
Engell ser intet komplet. (Foto: Thomas Borberg)

En amatøragtig kredsbestyrelse er årsagen til, at Pia Christmas-Møller må se sit comeback for De Konservative falde fra hinanden. Det siger politisk kommentator Hans Engell, der også er tidligere formand for partiet.

Han afviser samtidig, at der kan være tale om et komplot, og at nogle i partiet ville forhindre hendes kandidatur.

- Nej, det tror jeg sådan set ikke er forklaringen. Det er helt utroligt pinligt, at en kredsforening ikke har mere styr på vedtægterne og de formelle krav til en forening. Det er helt klart, at indkaldelsen ikke har været lovlig i forhold til vedtægterne, siger han.

- Den lokale kredsformand er skyld i, at Pia Christmas er blevet lidt til grin i forbindelse med det her opstillingsmøde, siger han.

Han mener samtidig, at sagen rammer hele Det Konservative Folkeparti.

- Forløbet er håndteret amatøragtigt, og hele sagen har givet anledning til så meget negativ medieomtale, at det er blevet lidt af en tabersag for Lars Barfoed, når han må på banen og kommentere på det, siger Hans Engell.

- Det plejer at være noget der foregår på et relativt lavere niveau i partierne, siger han.

Den tidligere Konservative formand mener dog ikke, at det rent politisk bliver et tab for partiet, at Pia Christmas-Møller ikke kommer til at stå på stemmesedlen.

- Hun repræsenterer en fortid i Det Konservative Folkeparti og har gjort sit. Fremtiden tilhører Rasmus Jarlov og hans generation, siger han.

Storkredsformand i København Knud Palsbro har taget det fulde ansvar for miseren, og formand på Østerbro Henrik Schanbourn raser over fejlen.

- Jeg er rasende. Det her får et efterspil og nogle konsekvenser. Det er helt klart, at Knud Palsbro hverken får en medalje eller en buket blomster, siger han.