Hvad kan 14 toldere egentlig?

Regeringen og oppositionen tager et frisk morgenslagsmål om grænsekontrollen. Er den overhovedet permant, og hvis nej, hvad er så problemet ...?

Justitsminister Lars Barfoed (K) er i dag skydeskive for oppositionens spørgsmål, hvad vi egentlig skal med en permanent grænsekontrol. (Foto: Folketingets tv)
Justitsminister Lars Barfoed (K) er i dag skydeskive for oppositionens spørgsmål, hvad vi egentlig skal med en permanent grænsekontrol. (Foto: Folketingets tv)

Kan 14 toldere overhovedet overvåge alle de danske havne, lufthavne og grænseovergange på landjorden 24 timer i døgnet? Hvor mange toldere vil VKO egentlig tilføre? Og hvad er problemet med EU-kommissionens reprimande?

De spørgsmål slås oppositionen lige nu om med skatteministeren, justitsministeren og formanden for Folketingets magtfulde Finansudvalg, Kristian Thulesen Dahl om ved et åbent samråd om grænsekontrol.

– Der vil være 24 timers dækning ved de største overgange. Det er ikke en forsøgsordning, forklarede skatteminister Peter Christensen (V) ved begyndelsen af dagens åbne samråd i Finansudvalget.

Socialdemokraternes Morten Bødskov undrer sig. For hvordan 14 nytilførte toldere kan bidrage til en ’permanent tilstedeværelse’ ved alle danske grænseovergange.

Det kan de heller ikke, erkendte skatteminister Peter Christensen (V) så.

Men automatisk affotografering af nummerplader på biler, der kører over grænserne ved Padborg og Frøslev vil jo kunne bruges i opklaringsarbejdet med berigelseskriminalitet, siger justitsminister Lars Barfoed.

DF: Hvad er så problemet?
Oppositionen bliver ved med at bore i, hvorfor regeringen så har fortalt vælgerne om permanent tilstedeværelse ved grænserne.

Udvalgsformand Thulesen Dahl kan slet ikke forstå problemet.

– Først var der en stor bekymring for EU’s syn på de danske stramninger. Nu får vi så at vide, at det alligevel ikke betyder en dyt, fordi der er for få toldere til rådighed.

S og R har i alt stillet otte spørgsmål til den permanente grænsekontrol, som regeringen har fået flertal for.

0 kommentarer
Vis kommentarer