Ny MF'er laver ikke fis med vælgerne

Jeg bliver jo tungen på vægtskålen, siger Malou Aamunds stedfortræder - der bliver LA's fjerde folketingsmedlem

Niels Høiby, 69, blev i dag lovformeligt medlem af Folketinget for Liberal Alliance. (Arkivfoto: Thomas Wilmann)
Niels Høiby, 69, blev i dag lovformeligt medlem af Folketinget for Liberal Alliance. (Arkivfoto: Thomas Wilmann)

Med 116 stemmer for og 0 imod blev Niels Høiby (LA) klokken 9.00 officielt godkendt som stedfortræder for Malou Aamund (der selv blev valgt ind for Ny Alliance i 2007).

Folketinget er ellers på vej på sommerferie - Løkke holdt sin afslutningstale i går - og Niels Høiby har meddelt, at han ikke genopstiller ved næste valg.

- Laver du fis med vælgerne?

- Nej, det gør jeg ikke. Jeg træder ind, fordi jeg er suppleant. Jeg havde jo også regnet med, at der blev valg inden sommerferien, men nu tager jeg min tørn, siger den 69-årige dr.med. til ekstrabladet.dk.

Læs også: Regeringen mister sit flertal 5. juni

Høiby, der er professor i mikrobiologi ved Rigshospitalet, mødte i dag op med sin familie i Folketinget, hvor hans mandat blev behandlet som første punkt på dagordenen.

Og selv om valget kan komme allerede i august, vil Niels Høibys tid på tinge ikke være spildt, lover han.

- Jeg skal være med i de forlig, der er indgået - dér bliver tre afstemninger, hvor jeg skal være med til at stemme. Og jeg bliver tungen på vægtskålen, siger den nyklækkede MF.

Læs også: Politisk flertal vil granske Penkowa-sagen

Når han andet, lover lægen blandt andet at slås for at få reduceret ventetiden hos praktiserende speciallæger.

- Men du er ikke bekymret for, at der opstår mere politikerlede, når du træder ind op til sommerferien, og måske træder ud i slutningen?

- Jeg kan sagtens se det synspunkt. Det har jeg også overvejet meget. Men jeg har forankret mit liv i det faglige arbejde, og det er på grund af det faglige arbejde, jeg er blevet valgt ind, siger Folketingets nyeste medlem.

0 kommentarer
Vis kommentarer