Danskere er trætte af hård udlændingedebat

Danskerne tager afstand fra den hårde tone i udlændingedebatten, viser ny undersøgelse

Undersøgesle om tonen i udlændingedebat gør ikke indtryk på Pia K., siger hun. (Arkivfoto: Kim Agersteen)
Undersøgesle om tonen i udlændingedebat gør ikke indtryk på Pia K., siger hun. (Arkivfoto: Kim Agersteen)

Danskerne er godt og grundigt trætte af den hårde tone i den danske udlændingedebat, og selv langt ind i regeringspartierne er vælgerne kritiske over for den barske retorik.

Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.

Her mener 42 procent af danskerne, at tonen i den danske udlændingedebat generelt er alt for hård eller for hård. Et mindretal på 15 procent af danskerne mener, at udlændingedebatten generelt er alt for blød eller for blød.

Ugebrevet A4’s undersøgelse af tonen i den danske udlændingedebat kommer fire uger efter, at højreekstremisten Anders Breivik fredag den 22. juli gennemførte terrorangreb i Oslo og på Utøya i Norge.

Sammenligner man A4-undersøgelsen med tilsvarende, tidligere undersøgelser, har terrorhandlingerne i Norge skubbet til danskernes holdning til udlændingedebatten.

Således erklærede kun 33 procent af danskerne i en Gallup-måling i april, at tonen var for hård, mens samme tal i dag altså er steget til 42 procent, viser undersøgelsen.

Læs også: Pia holder fast i tonen efter massakre

At stadig flere danskere lægger afstand til den barske tone i udlændingedebatten gør ikke indtryk på Pia Kjærsgaard, leder af Dansk Folkeparti.

- Det får ikke mig til at ændre holdning overhovedet, at flere danskere mener, vi er for hårde i tonen. Jeg synes stadig, vi skal have ytringsfrihed, og at det er godt og gavnligt for Danmark med en direkte debat, siger Pia Kjærsgaard til Ugebrevet.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen