SF: Den ekstreme højrefløj er farlig

SF's Kamal Qureshi opfordrer politikere og politi til at stoppe med at anse højrenationale grupper som tosser

Den ekstreme højrefløj er alt for længe blevet mødt med skuldertræk og overbærenhed, mens politiet og myndigheder har koncentreret kræfterne om at overvåge islamiske grupperinger i samfundet.

Det mener SF's ordfører for etnisk ligestilling Kamal Qureshi (SF), efter at det i dag er kommet frem, at en gruppe under navnet ORG gennem 20 år har arbejdet for et indvandrerfrit Danmark.

- Det viser, at det er helt forkert at stemple højrenationale grupper som en flok uorganiserede tosser. Her sidder folk med job, der giver adgang til fortrolige oplysninger, siger Kamal Qureshi.

Det er Politiken, der onsdag bringer historien om, at en gruppe, som avisen kalder "pæne danskere", siden starten af 90'erne har arbejdet for et Danmark kun for danskere.

Flere af medlemmerne har tidligere været medlem og opstillet til Folketinget hos Dansk Folkeparti, mens en anden var ansat i politiet og brugte sin adgang til politiets registre på at skaffe oplysninger om venstreorienterede.

- De opfordrer til, at man skal behandle folk, der kæmper for indvandrernes rettigheder på samme måde, som man behandlede landsforrædere under Anden Verdenskrig. De fleste ved vist, hvad der skete dengang, siger Kamal Qureshi.

Også Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen og Enhedslistens retspolitiske ordfører Line Barfod har reageret på historien om ORG.

De har begge bedt justitsminister Lars Barfoed (K) svare på, om politiet og PET har haft kendskab til ORG, og om myndighederne mener, at ORG og andre ekstreme grupperinger er en trussel for det danske samfund.

PET-chef Jakob Scharf har tidligere udtalt, at PET's overvågning af højreekstreme miljøer er blevet forstærket de senere år.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen