Toldere: Pressen skyld i dårlig fangst

De nye toldere ved grænsen konfiskerede til at begynde med intet, hvilket jo var fordi pressen gik i vejen, lød forklaringen

Narkohunden Luna, Frøslev. (Foto: ekstrabladet.dk)
Narkohunden Luna, Frøslev. (Foto: ekstrabladet.dk)

Det var ikke bare dansk og tysk presse, der var taget til grænsekontrollen i Frøslev i dag. Også journalister og fotografer fra Polen, Rusland og Schweiz havde taget turen for at dokumentere det danske forsøg på at sikre grænserne bedre mod illegale varer.

Den første bilist, tolderne vinkede ind til siden, var en hollandsk kvinde, der havde brød, chips og hundemad i bagagerummet.

Da klokken nærmede sig frokosttid spurgte ekstrabladet.dk de otte udsendte toldere ved grænsen, hvordan det gik med den ulovlige fangst.

- Vi har ikke taget nogen. Men vi kan jo heller ikke komme til for jer, svarede en kvindelig tolder med henvisning til det massive presseopbud.

Før dagen, hvor Danmark gjorde op med de åbne grænse, var de toldere, der havde vagten blevet forberedt på mediestormen og grundigt briefet, oplyser en talsperson til ekstrabladet.dk.

- De tyske journalister har typisk været bekymret sig for den permanente grænsekontrol. Men stationen er jo bare et kontor med toiletfaciliteter, siger han.

Og da der ikke blev taget nogen smuglere i dag, og pressen jo skulle lave noget, forsøgte tysk tv at interviewe politiets narkohund Luna.

Den havde ingen kommentarer.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere