Skatteministeriet holdt SF'er hen i 14 måneder

Det tog Skatteministeriet et år og to måneder at svare SF's skatteordfører på, at de rige får mere ud af skattelettelserne end de fattige

Jesper Petersen (SF) stillede 5. marts 2010 et spørgsmål om skattelettelser. Nu har han fået svar. (Arkivfoto: Jens Dige)
Jesper Petersen (SF) stillede 5. marts 2010 et spørgsmål om skattelettelser. Nu har han fået svar. (Arkivfoto: Jens Dige)

Efter at have ventet 14 måneder har SF's skatteordfører, Jesper Petersen, nu fået svar fra Skatteministeriet på, hvordan regeringens skattelettelser fordeler sig blandt rige og fattige danskere.

Og hans konklusion på ministeriets svar er klar:

- Vi kan se, at regeringen bevidst har skubbet på uligheden i vores samfund, og det er en udvikling, vi er meget kede af, siger Jesper Petersen til ekstrabladet.dk.

Der er, uddyber han, en kæmpe stor forskel på, 'hvad de rigeste ti procent af danskerne har fået ud af regeringens skattelettelser i forhold til de mere jævntlønnede dansker'.

Nu med tal på
SF'eren har tre gange i det forløbende år rykket ministeriet for svar og kalder ventetiden for bevidst nøl. Men som Skatteministeriets samfundsøkonomiske direktør, Otto Brøns-Petersen, tidligere har forklaret ekstrabladet.dk:

- Jeg kan godt forstå utålmodigheden. Grunden til den lange ventetid skyldes, at det er en meget stor beregning,

Nu foreligger svaret så ét år og to måneder, efter spørgsmålet blev stillet.

En del af svaret havde regeringen tilsyneladende puttet med, indtil det 330 sider lange 2020-reformkatalog blev præsenteret først i april.

Og netop det to måneder gamle reformkatalog er det svar, Jesper Petersen har fået efter at have ventet i 14 måneder. Blot er procentsatserne udvidet til beløb i kroner og øre.

0 kommentarer
Vis kommentarer