Løkke holder sig ude af kamp om VM-rute

Skønt statsminister Lars Løkke Rasmussen er stor cykelfan, blander han sig udenom VM-ruten ved Christiansborg

Lars Løkke Rasmussen har deltaget i Team Rynkebys velgørenhedsløb med kendisser fra Danmark til Paris. (Foto: Jens Dresling)
Lars Løkke Rasmussen har deltaget i Team Rynkebys velgørenhedsløb med kendisser fra Danmark til Paris. (Foto: Jens Dresling)

- Det må du tale med Folketingets formand (Thor Pedersen (V)., red) om.

Sådan svarer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meget bestemt på spørgsmålet, om feltet ved cykel-VM i september må passere hovedtrappen ved Christiansborg.

Folketingets administration kalder det "meget uhensigtsmæssigt" at lade rytterne drøne forbi parlamentets hovedtrappe den 19., 20. og 21. september, da Christiansborg måske er midt i en valgkamp.

Statsministeren melder pas, selv om han tit cykler som motionist og har deltaget i Team Rynkebys velgørenhedsløb med kendisser fra Danmark til Paris.

- Jeg har et stort ansvarsområde, men det rækker altså ikke til at fastlægge VM cykelruter. Jeg glæder mig til at se løbet uanset den præcise ruteplanlægning, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han medgiver, at han ved meget mere om cykelløb end Folketingets formand Thor Pedersen.

- Det helt afgørende er, at det bliver en flot VM-rute i et vekslende terræn med flotte billeder fra Danmark og et spændende løb. Jeg glæder mig meget til at se det, uanset hvordan ruten lige præcis lægges omkring Christiansborg, siger statsministeren.

Såvel kulturudvalgets formand Karin Nødgaard (DF) som Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen (S) vil lægge VM-ruten langs Christiansborg - folketingsvalg eller ej.

- Det her er ikke en hvilken som helst begivenhed, og det bør man tage hensyn til. Det vil jeg opfordre Folketingets præsidium til at kigge nærmere på, siger han til Berlingske.

0 kommentarer
Vis kommentarer