Thor P: Erling Olsen var helt speciel

Folketingets formand Thor Pedersen modtager budskabet om Erling Olsens død med stor sorg

En helt speciel politiker med et intellekt ud over det sædvanlige.

Sådan vil Thor Pedersen (V), formand for Folketinget, huske sin socialdemokratiske kollega Erling Olsen, der mandag døde 84 år gammel.

- Han viste, at politik også er et spørgsmål om følelser og holdninger. Han forstod at udnytte offentlighedens - og pressens - krav om enkle og nærværende budskaber, skriver Thor Pedersen i sit mindeord om Erling Olsen.

- Han søgte indflydelse og tog ansvar, og altid med en afvæbnende humor, som gjorde ham svær at sige imod, husker Folketingets formand.

- Samtidig var han et venligt, hjælpsomt og meget positivt menneske, skriver han.

Thor Pedersen husker især Erling Olsen fra sin tid som formand for Folketinget fra 1994 til 1998, hvor han lagde en plan for at styrke Folketinget, den såkaldte "Olsen-plan".

- Hensigten med planen var at få magten tilbage til Folketinget, tilbage fra eksperterne og fra EU, og han ville have debatten tilbage til tinget. Endelig ville han styrke Folketingets organisation, så den i højere grad kunne bistå medlemmerne i deres arbejde, skriver han.

- Det lykkedes i store træk at gennemføre de praktiske dele af planen, og på den måde har Erling Olsen fået sat et afgørende og varigt aftryk på sin gamle arbejdsplads, skriver Thor Petersen.

0 kommentarer
Vis kommentarer