Bilister får ekstra skat på 10.000

Urimelig brandbeskatning af bilisterne, siger formand for forening imod betalingsring rundt om København

Jakob Engel-Schmidt har stiftet en forening mod en betalingsring rundt om København.
Jakob Engel-Schmidt har stiftet en forening mod en betalingsring rundt om København.

Hvis det står til SF's trafikordfører Pia Olsen Dyhr, skal det koste bilisterne 25-30 kroner hver gang, de kører ind og ud af en kommende betalingsring rundt om København.

Socialdemokraterne og SF har meddelt, at de vil indføre en betalingsring rundt om København, hvis de kommer til magten efter næste valg.

- Jamen, det vil blive en helt urimelig brandbeskatning af blisterne for at komme på arbejde, hvis det skal koste så meget, siger Jakob Engel-Schmidt.

Han er formand for en nystiftet interesseorganisation imod betalingsringen.

- Foreningen blev stiftet for tre uger siden, og vi har allerede 250 private medlemer og foreninger, siger Jakob Engel-Schmidt.

Han er også formand for Venstres Ungdom, VU, og tillige folketingskandidat for V i Lyngbykredsen.

- Hvis S og SF får held med betalingsringen, vil det eksempelvis koste bilister fra Lyngby og Gladsaxe over 10.000 kroner i ekstra afgifter om året. Det er fuldstændig vanvittigt, mener Jakob Engel-Schmidt.

I S og SF's politiske udspil Fair Løsning har de to partier regnet med indtægter fra en betalingsring rundt om København på 2,1 milliarder kroner om året.

Betalingsring kendes bl.a. fra London, Oslo og Stockholm, hvor bilskørslen faldt drastisk, da ordningen blev indført.

Pia Olsen Dyhr ved, at det kan blive dyrt for bilisterne:

- Men man skal være opmærksom på, at 200.000 københavnere har en sygedag i løbet af et år, fordi vi har stigende luftforurening. Det er vi nødt til at gøre noget ved, siger Pia Olsen Dyhr.

0 kommentarer
Vis kommentarer