Rønn: Du er udansk, Pia Kjærsgaard

Birthe Rønn langer nu ud efter Pia Kjærsgaard i sagen om grænsekontrol. Flere Venstre-folk bakker hende op

(Fotos: Stine Larsen og Jens Dresling)
(Fotos: Stine Larsen og Jens Dresling)

I hidtil uhørt hårde vendinger sætter en række fremtrædende Venstre-politikere nu et hårdt angreb ind mod DF-leder Pia Kjærsgaard og hendes håndtering af grænsedebatten.

Oprøret er anført af en usædvanlig skarp kommentar af tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i lørdagens udgave af Berlingske.

Kender ikke Danmarkshistorien
- Når andre ikke vil, så vil jeg sige det. Du er udansk, Pia Kjærsgaard, og dine bestandige udfald mod Tyskland viser ikke blot mangel på god tone, mangel på kendskab til diplomatisk stil og EU-samarbejdet med Tyskland i udlændingespørgsmål.

- Angrebene vidner også om en total mangel på kendskab til danmarkshistorien, indleder Birthe Rønn Hornbech sin kommentar i Berlingske.

Birthe bakkes op
Venstres leder i EU-Parlamentet, Jens Rohde, bakker Birthe Rønn Hornbech op i hendes kritik. Det samme gør det mangeårige folketingsmedlem og tidligere indenrigsminister Britta Schall Holberg:

- Birthe er kommet mig i forkøbet, siger hun til Berlingske.

Hun mener, at Venstre skulle have sagt klart og tydeligt fra noget før.

- Der skulle have været sagt nej. Det skulle der i forbindelse med burkadebatten og en hel række andre ting.

Pia: Nærmest komisk
DF-leder Pia Kjærsgaard har blot et skuldertræk til overs for kritikken.

- Birthe Rønn er pludselig vågnet op fra de døde, og det er jo nærmest komisk at beklikke mig på danskhed, siger hun til Berlingske.

0 kommentarer
Vis kommentarer