Afstemning om grænsekontrol udskydes

Folketingets skatteudvalg mangler svar, før en betænkning kan afgives. Derfor rykkes afstemning en uge frem

Rosemarie Østergaard trækker cykler over grænsebroen ved Kruså, en af de mindste grænseovergange. (Foto: Miriam Dalsgaard)
Rosemarie Østergaard trækker cykler over grænsebroen ved Kruså, en af de mindste grænseovergange. (Foto: Miriam Dalsgaard)

Fredag skulle folketinget have taget stilling til oppositionens forslag om atl rulle planen om øget grænsekontrol tilbage.

Men efter et samråd med justits- og skatteministeren onsdag står tingets skatteudvalg med 27 ubesvarede spørgsmål.

Ville ikke være forsvarligt
Udvalget ser sig derfor ikke i stand til at afgive en betænkning over forslaget, og derfor er afstemningen udskudt en uge til fredag i næsten uge.

- Det ville ikke være forsvarligt at afgive betænkning, når der er så mange uafklarede spørgsmål, som det her er tilfældet, siger udvalgsformand Niels Helveg Petersen (R).

Beslutningsforslaget kommer fra oppositionen og går på, at aktstykket om den øgede grænsekontrol, der blev aftalt i forbindelse med regeringens 2020-plan, skal trækkes tilbage.

Kan have betydning for EU
Forslaget skulle have været til afstemning fredag, men er altså udskudt på grund af den manglende betænkning.

- De spørgsmål, folketinget stiller, og de svar, regeringen giver, kan have stor betydning for EU-Kommissionens vurdering af hele sagen, forklarer Niels Helveg Petersen.

Han forventer svar på spørgsmålene torsdag, hvorefter skatteudvalget vil komme med sin betænkning mandag.

0 kommentarer
Vis kommentarer