Søren Pind: Vi går helt til kanten

Integrationsministeren indrømmede i dag i folketingssalen, at regeringen går 'helt til kanten' i udlændingestramningerne. Danmark er fuldkommen på kollisionskurs udlandet, lyder kritkken

Integrationsminister Søren Pind i Folketingssalen i dag under behandlingen af skærpede udvisningsreglerne. (Foto: Folketingets tv)
Integrationsminister Søren Pind i Folketingssalen i dag under behandlingen af skærpede udvisningsreglerne. (Foto: Folketingets tv)

- Der skal ske udvisning af udlændinge, der har begået kriminalitet, medmindre internationale forpligtigelser med sikkerhed tilsiger noget andet.

Sådan lød det i dag i en ophedet debat i folketingssalen, da integrationsminister Søren Pind (V) skar det ud i pap, at VKO vil stramme udlændingereglerne.

Enhedslistens Line Barfoed kaldte det 'fejt', at vi ikke selv skriver præcist i den danske lovtekst, men nu vil vente på hvad international lov siger.

- Der er tale om en praksisændring. Og ja, der er tale om en stramning. Vi går helt til kanten, og politikerne påtager sig hermed en procesrisiko, sagde Søren Pind fra Folketingets talerstol.

Læs også: Stor vælgerlussing til blå blok

Dommerforeningen mener ellers, at lovforslaget ændrer ikke ved, at internationale forpligtigelser altid skal overholdes.

Men hvad med unge ned til 14 år (den ny kriminelle lavalder) eller udlændinge, der begår mindre forseelser som at gå med kniv, ville Enhedslisten have svar på.

- Skal en udlænding udvises af landet, hvis han har begået én fejl og f.eks. gået med kniv på et offentligt sted, spurgte partiets Line Barfoed.

Danmark er på kollisionskurs med udlandet
Søren Pind (V) svarede:

- For kriminalitet, der medfører fængsling, skal det medføre udvisning. Sådan er det.

Foruden skærpede regler for udvisning og for hjemmerøverier var skærpede regler for udenlandske studerende på Folketingets dagorden i dag.

Læs også: Lars Barfoed: Vi skal med i euroen

- Danmark lægger sig fuldstændigt på kollisionskurs med alle internationale konventioner og samarbejder, siger de radikales udlændingeordfører, Marianne Jelved, til ekstrabladet.dk.

Ammiztbøll: Forskellige aftaler til VK og O
Hun mener, at hvis alle EU-lande gjorde som Danmark, ville hele systemet gå i stå.

- Ministeren (Søren Pind, red.) siger det jo selv: 'Det er på kanten'. Og det betyder jo, at tilliden til Danmark undermineres i disse år, og det accelererer, siger Jelved.

Liberal Alliance støtter oppositionens forslag om at droppe VKO's tanke om øget grænsekontrol.

- Når man ser aftalen, virker det som om, man har lavet toldkontrol til V og K - og grænsekontrol til Dansk Folkeparti, sagde partiets politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

0 kommentarer
Vis kommentarer