Iskold Rønn: De må svare i salen

Rønn forventer svar på grænsespørgsmål fredag i Folketinget. Hun vil endnu ikke sige, hvordan hun stemmer.

Birthe Rønn Hornbech (V) får ikke flere garantier om grænsekontrollen - men hun forventer stadig svar, når sagen debateres i Folketingssalen fredag. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Birthe Rønn Hornbech (V) får ikke flere garantier om grænsekontrollen - men hun forventer stadig svar, når sagen debateres i Folketingssalen fredag. (Arkivfoto: Jens Dresling)

Venstres Birthe Rønn Hornbech forventer at få svar på sine spørgsmål til grænsekontrollen, når regeringens aftale fredag skal til afstemning i folketingssalen.

Det siger hun, efter at justitsminister Lars Barfoed (K) har meldt ud, at hun ikke skal forvente yderligere juridiske garantier om, at regeringens grænseaftale ligger inden for reglerne for Schengensamarbejdet.

- Jeg har bedt om et juridisk svar, og det kan jeg ikke få. Så må jeg prøve at få det i folketingssalen, siger hun til Ritzau og fortsætter:

Læs også: Per Ørum: Regeringen er jo bange for DF

- Jeg skal jo vide, hvad det er, jeg stemmer om. Så jeg vil altså have så meget at vide, at jeg ved, hvad jeg stemmer om.

Birthe Rønn Hornbech vil ikke svare på, hvordan hun har tænkt sig at stemme i salen.

- Hvad jeg stemmer, og alt det fnidder om min person kan være ligegyldigt. Det vigtige er, at det står klart for omverdenen, at vi overholder traktaten, siger hun.

Birthe Rønn Hornbech, der er tidligere integrationsminister, har i dag sat dagsorden, fordi hun har krævet ekstra juridisk sikkerhed for, at den omdiskuterede grænseaftale overholder internationale aftaler.

Men nu har justitsministeren altså slået fast, at der ikke kommer yderligere skriftlig dokumentation fra regeringen.

Læs også: Birthe Rønn: Du er udans, Pia Kjærsgaard

Og venstres gruppeformand, Kristian Jensen, har på linje med justitsministeren afvist behovet for yderligere dokumentation.

Grænseaftalen hænger i det tyndest mulige flertal - 90 mandater.

Flertallet blev sikret, da kristendemokraten Per Ørum Jørgensen forrige fredag valgte at give sin støtte til aftalen. Han kræver ikke yderligere dokumentation fra regeringen, fordi aftaleteksten siger, at aftalen skal leve op til Schengenaftalen og EU's regler.

Grænseaftalen har de seneste uger været genstand for en voldsom debat, og både EU-Kommissionen og flere af Danmarks nabolande tvivler på, om aftalen er forenelig med Schengenaftalen og EU-reglerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer