Bendt Bendtsen: 'Rend og hop'

"Bendt har ikke mere at tilføje": Nægter at kommentere beskyldninger om bijobberi og dobbeltroller

Bendt vil intet sige (Arkivfoto: Niels Hougaard)
Bendt vil intet sige (Arkivfoto: Niels Hougaard)

Danmarks tidligere vicestatsminister, nuværende medlem af EU-parlamentet Bendt Bendtsen har ingen kommentarer til, at han i en rapport bliver beskyldt for at have uheldige dobbeltroller med sine bijobs.

Ekstra Bladet kontaktede fredag Bendt Bendtsen per mail for at få hans kommentarer til rapporten, der blev offentliggjort i slutningen af maj, og som nu er blevet suppleret med oplysninger om andre tidligere EU-parlamentarikeres skift fra parlamentet til fedt betalte stillinger som lobbyister.

Læs også: 'Udstilles som bijobber'

Mailen var stilet direkte til Bendt Bendtsen, men blev læst af hans sekretær Bo Linneberg, der kort efter svarede tilbage, at han havde "lagt en besked" på Bendt Bendtsens telefonsvarer.

Bendt Bendtsen selv læste mailen med spørgsmålet fra Ekstra Bladet på sin iPad under en rejse til Riga i Letland fredag eftermiddag, men valgte ikke at svare på spørgsmålet.

Spørgsmålet er helt kort og enkelt:

"Du bliver i denne rapport konkret nævnt som EU-politiker i en mulig, uheldig dobbeltrolle på grund af dine bijobs mens du er medlem af parlamentet.

Rapporten er offentliggjort af organisationen Corporate Europe Observatory som oplæg til regulering af lobbyvirksomhed i EU.

Hvad er dine kommentarer til dette?"

Mandag rykkede Ekstra Bladet for svar. Denne gang læste Bendt Bendtsen rykkeren på sin iPhone, nu i København. I stedet for at svare direkte til Ekstra Bladet lod han i stedet en besked gå via sekretæren i Bruxelles:

"Bendt har ikke mere at tilføje."

0 kommentarer
Vis kommentarer