K splittet om Pia K. og Birthe Rønn

'Det er usmageligt', siger den politiske ordfører om Birthe Rønn Hornbechs kronik. 'Bedre sent end aldrig', lyder det helt omvendt fra Naser Kader

(Foto: Ditte Valente og Lars Poulsen)
(Foto: Ditte Valente og Lars Poulsen)

De Konservative kan åbenbart ikke helt blive enige om, hvad de skal synes om Birthe Rønn Hornbechs (V) kronik, hvor hun i dag kalder Pia Kjærsgaard (DF) for 'udansk'.

Den politiske ordfører Carina Christensen siger til Ritzau, at Birthe Rønns ordvalg er 'usmageligt'. Og helt modsat bakker udenrigsordfører Naser Khader op om Birthe Rønn Hornbech og understreger, at Pia Kjærsgaard er gået for vidt:

- Det er på sin plads, hvis Pia Kjærsgaard begynder på sin sommerferie nu, siger Khader til bt.dk.

Birthe Rønn Hornbech har i dag en kronik i Berlingske, hvor hun langer ud efter Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard og håndteringen af grænseaftalen, der har vagt harme og vrede i hele Europa. 'Du er udansk, Pia Kjærsgaard', skriver Birthe Rønn, med henvisning til, at DF-lederen er gået i kødet på særligt de tyskere, der har vovet at kritisere den danske aftale om mere grænsebevogtning.

Birthe Rønns kritik bakkes iøvrigt op af blandt andet EU-parlamentsmedlem Jens Rohde (V) og Folketingsmedlem Britta Schall Holberg.

Læs også: Liberal Alliance støtter Birthe Rønn

Men den slags kritik skader regeringens chancer for genvalg. Det siger både Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby og de Konservatives politiske ordfører, Carina Christensen:

- Man bør bruge kræfterne på sine modstandere - og det er rød blok. Vi er glade for aftalerne med Dansk Folkeparti om 2020-planen og toldkontrollen, siger Carina Christensen til Ritzau.

Stik modsat mener Naser Khader altså, at Birthe Rønn Hornbechs kronik er 'god'.

- Bedre sent end aldrig. Birthe er bedst til kronikker, siger Khader, der samtidig langer ud efter Pia Kjærsgaard.

- Det er tegn på magtfuldkommenhed, når hun reagerer på den måde, hvor hun taler om folks motiver for at kritisere hende, i stedet for at forholde sig til kritikken. Det hele er ved at kamme over for hende. Det er rigtigt, at DF har de afgørende mandater, men de skal ikke stramme skruen. Det er på sin plads, hvis Pia Kjærsgaard begynder på sin sommerferie nu.

0 kommentarer
Vis kommentarer