S-ros til regering - og McDonnald's

De er rygende uenige, fødevareministeren og S-ordførerne - han indledte dog debat med at rose ministeren. Og sig selv

Nuværende fødevareminister Henrik Høegh (V) og måske kommende fødevareminister Benny Engelbrecht (S) i 'Meningsministeriet' i Allinge under en meget venlig debat. (Foto: ekstrabladet.dk)
Nuværende fødevareminister Henrik Høegh (V) og måske kommende fødevareminister Benny Engelbrecht (S) i 'Meningsministeriet' i Allinge under en meget venlig debat. (Foto: ekstrabladet.dk)

Blokkene i dansk politik er ellers trukket hårdt op for tiden. Men det er der tilsyneladende ingen, der har fortalt Socialdemokraternes Benny Engelbrecht.

For mens et skybrud hurtigt fordoblede tilskuertallet i 'Meningsministeriets' telt ved Allinge Havn, havde Socialdemokraternes forbrugerordfører travlt med at dele roser ud:

Først til forbrugerministeren, Henrik Høegh (V), så til sig selv for sit gode arbejde i Folketinget, og sidst til arrangøren; McDonald's.

Læs også: Løkkes fornemmelser for hindbærsnitter

Benny Engelbrecht, hvad har du gang i?

- Man skal huske at rose, ikke mindst når der er grund til det, siger den smilende S-ordfører til ekstrabladet.dk.

Hemmeligheden er, at ros forpligter, forklarer han. Han tilføjer, at S-SF og regeringen i øvrigt er meget uenige på fødevareområdet.

F.eks. vil Socialdemokraterne have slik og andre usundheder ned bagest i supermarkedet.

- Men har du først fået i hovedet, at flødeboller er det bedste i verden lige nu, er det ligegyldigt, hvor butikken placerer dem, lyder fødevareministerens svar.

Og så er der rosen til McDonald's - som har bidraget med oplysninger til Engelbrechts - og MEP Christel Schaldemoses - bog 'Foodfight'

Men mener du, hånden på hjertet, at McDonald's står for sunde, gode fødevarer?

- Nej, svarer Benny Engelbrecht klart og smiler. - Men nogle gange skal man starte, hvor det er allersværest.

Socialdemokraten med fødevareministerdrømme håber, at hans skamros til Venstre-ministeren og til fastfoodkæden vil bidrage til at sikre sundere og bedre fødevarer i fremtiden.

0 kommentarer
Vis kommentarer