3F jagter smuds på borgerlige ministre

Afsløring: Fagforbundet 3F har i det skjulte hyret og betalt professionelle stråmænd til at grave snavs og skandaler frem om adskillige af regeringens ministre

I al hemmelighed har det magtfulde fagforbund 3F hyret og betalt et privat firma for at opspore dokumenter, bilag og smuds i et forsøg på at belaste flere af den borgerlige regerings mest centrale ministre op til det kommende folketingsvalg. Bilag og dokumenter er efterfølgende forsøgt plantet her i Ekstra Bladet.

Det omfattende detektivarbejde har bestået i at opstøve materiale gennem en længere periode i flere ministerier. Ministerierne er enkeltvis blevet bedt om at udlevere stakkevis af bilag - eksempelvis om de blå ministres forbrug af penge til udlandsrejser og deres forbrug af skattekroner til bøffer, fadøl og drinks i forbindelse med møder.

I dagens avis kan Ekstra Bladet afsløre aktionen, som ellers skulle have været holdt i det skjulte.

Skjult aktion
3F har nemlig været særdeles påpasselig med ikke at afsløre fagforbundets egen rolle i aktionen. Det enorme arbejde med at grave smuds frem er således ikke udført af 3F selv. Oplysningerne er indhentet af det private firma ’Kaas og Mulvad’ med speciale i at opspore ’gode historier’.

Firmaet Kaas & Mulvad, som er kendt for at bedrive undersøgende og kritisk journalistik, har sendt stribevis af såkaldte anmodninger om aktindsigt for at få udlevet bilag og dokumenter, der kan afsløre kendte VK-ministres brug af skattekroner.

På den måde har firmaet bestående af to erfarne undersøgende, journalister - mod betaling - fungeret som stråmænd eller detektiver for den socialdemokratiske tops kammerater i fagbevægelsen i forsøget på at finde beskidte sager om de borgerlige.

I mindst et helt konkret tilfælde er dokumenterne efterfølgende forsøgt plantet i medierne. Flere af bilagene, som er indhentet af 3F, er nemlig siden lækket til Ekstra Bladet.

Beskidte tricks
Socialdemokraternes ledelse har ellers i adskillige tilfælde været rødglødende af raseri, når de har udtalt sig særdeles kategorisk om brugen af ’beskidte tricks’ hos modstanderne i blå lejr.

Carsten Hansen fra S-ledelsen har eksempelvis været citeret i medierne for at have ’hørt rygter om, at Venstre har fire medarbejdere i gang med at grave skidt frem om os.’

Den slags beskidte kneb kunne aldrig forekomme i rød stue, har såvel partitoppen i flere tilfælde bedyret.

- Jeg kan i hvert fald love, at vi ikke har ansat op til flere tidligere Ekstra Blads medarbejdere til at grave skidt frem om andre. Vi ønsker at føre en positiv valgkamp, sagde Helle Thorning Schmidt i september, og blev straks bakket op af sin løjtnant Henrik Sass Larsen.

- Jeg kan kun sige, at vi i alle tilfælde ikke som venstre har ansat folk til at sidde og grave snavs frem, bedyrede Henrik Sass Larsen i en avis. I dag siger Henrik Sass Larsen, at han intet kender til 3F's aktion.

- Jeg ved intet om det, siger han.

Lyder mærkeligt
- Du har tordnet mod beskidte tricks. Hvad synes du om metoden, 3F har brugt?

- Jeg er ikke for, man laver de ting. Men jeg har vænnet mig til, at Ekstra Bladet, Politiken og alle mulige andre aviser graver efter den slags historier.

- Nu er det så 3F, som bruger et firma til at søge efter skidt på de borgerlige ministre?

- De burde da bare søge helt åbent i eget navn. Det lyder mærkeligt.

Hos 3F er svarene undvigende, da Ekstra Bladet spørger til sagen. Kommunikationschef Palle Smed kan ikke forklare, hvorfor 3F først søger om aktindsigt gennem stråmænd, og bilagene efterfølgende bliver brugt i et forsøg på at plante kritiske historier om regeringen.

- Der bliver jeg dig svar skyldig. Vores journalister på Fagbladet sender byger af ansøgninger om aktindsigt af sted. Jeg ved faktisk ikke, om de har samarbejdet med ’Kaas & Mulvad’ om det her. Så jeg kan ikke forklare dig hvorfor.

KØB EKSTRA BLADET I DAG - OG LÆS MEGET MERE OM SAGEN. BL.A.:

- Her er stråmændene

- Her er historien, der skulle plantes

- Konfrontation med 3Fs formand, Poul Erik Skov Christensen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.