Haarder: Berlingske er helt ude i hampen

Bertel Haarder mener åbenbart ikke, at lærerne i de danske folkeskoler er uambitiøse alligevel. Han mener det er taget ud af en sammenhæng

Bertel Haarder mener, at Berlingske Tidende har fejlciteret ham for at kalde danske folkeskolelærere for uambitiøse (Foto: DR)
Bertel Haarder mener, at Berlingske Tidende har fejlciteret ham for at kalde danske folkeskolelærere for uambitiøse (Foto: DR)

En af tirsdagens hovedhistorier i de danske medier handler om, hvordan den tidligere undervisningsminister Bertel Haarder(V) retter en skarp kritik mod folkeskolelærerne. I en artikel i Berlingske kalder han lærerne for 'uambitiøse', og at netop dét er folkeskolens hovedproblem.

Men overfor ekstrabladet.dk siger indenrigs- og sundhedsministeren nu, at Berlingske citerer ham ude af den sammenhæng, han sagde tingene i:

- Jeg har ikke gjort status over folkeskolen og udpeget lærerne som et hovedproblem. Det er en helt ude i hampen vinkling. siger Bertel Haarder (V)

Ordene er revet ud af en sammenhæng
I følge en artikel i Berlingske Tidende skulle Haarder ellers have udtalt følgende, omkring hvorfor Danmark ligger dårligt i den såkaldte Pisa-undersøgelse:

- Forklaringen er, at ambitionen hos lærerne på elevernes vegne ikke har været høj nok. Og hvis man i en lovparagraf kunne skrue lærernes ambitioner på elevernes vegne op, var det det eneste, man skulle gøre. Så kunne man droppe alt det andet. Lovparagraffer har man jo kun for at kompensere for menneskelige svagheder.

Men disse udtalelser mener Bertel Haarder nu er helt ude i hampen.

- Jeg har givet et længere interview om afbureaukratisering, hvor jeg bl.a. blev spurgt, hvorfor jeg selv som undervisningsminister indførte bureaukrati med elevplaner og test. Ordene om lærerne er revet ud af sammenhæng og er ikke dækkende for mit syn på lærerne, fortæller indenrigs- og sundhedsministeren til ekstrabladet.dk.

Har godkendt alle citater
Hos Berlingske er chefredaktør Tom Jensen uforstående overfor Haarders reaktion:

- Han har haft alle citater, vi har bragt, til godkendelse. Og han har godkendt dem, siger Tom Jensen til ekstrabladet.dk. Han understreger, at Haarder endda også har vidst, hvilken type artikel, citaterne skulle bruges til:

- Han har også vidst, at der ville komme en specifik historie om folkeskolen og lærerne som opfølgning på vores bureaukrati-historie. Også de citater, vi bringer i dag, har han haft til godkendelse. Og han har godkendt dem, siger Tom Jensen.

Glad for det ikke er Bertels holdning
Hos Danmarks Lærerforening glæder det formanden, at udtalelserne i følge Bertel Haarder ikke er korrekte:

- Jeg blev ringet op her i morges og forsikret om at udtalelserne var taget ud at en sammenhæng. Kritikken har før været fremme, men det glæder mig, at det ikke skulle være Bertel Haarders holdning, siger Anders Bondo Christensen til ekstrabladet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer