LA udelukker uvildig Penkowa-undersøgelse

Regeringen og LA har indgået en aftale om Milena Penkowa-sagen, som udelukker uvildig undersøgelse

Der bliver ingen uvildig undersøgelse af hjerneforskeren Milena Penkowa, tidligere videnskabsminister Helge Sander (V) og universitetsrektor Ralf Hemmingsen på denne side af et valg.

Regeringen er nemlig blevet enig med Liberal Alliance om et kompromis, som skrotter idéen om en egentlig uvildig undersøgelse, skriver Berlingske.

I stedet bliver der til efteråret holdt en høring i regi af Københavns Universitet, hvor universitetet skal redegøre for, hvordan der er blevet fulgt op på sagen, og hvordan der vil blive fulgt op på sagen.

Desuden har de fem professorer, der har leveret et kritisk responsum til Kammeradvokatens undersøgelse, fået mulighed for at møde op på Københavns Universitets bestyrelsesmøde 15. juni.

Oppositionen er chokeret over Liberal Alliances beslutning.

- De har jo solgt sig uden at få noget som helst igen. Det er nul og niks. Det betyder, at vi aldrig nogensinde på denne side af valget kommer til bunds i, hvad der er foregået. Og hvad der var baggrunden for skandalen, siger SF's videnskabsordfører Jonas Dahl.

Videnskabsordfører Rasmus Prehn (S) forstår heller ikke, at Liberal Alliance købte "et fesent kompromis" i stedet for at afsøge mulighederne for at skabe et flertal med oppositionspartierne.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) er til gengæld godt tilfreds med aftalen og pointerer, at der allerede er sat adskillige analyser i gang, og at hun har besvaret masser af spørgsmål i sagen.

- At sætte flere analyser i gang har jeg svært ved at se formålet med, siger ministeren.