Miljø-Karen brænder dronningen af

Karen Ellemann havde inviteret dronningen til indvielse af nationalpark 25. juni - men nu må det udskydes

(Foto: Thomas Lekfeldt/ Niels Hougaard)
(Foto: Thomas Lekfeldt/ Niels Hougaard)

Miljøminister Karen Ellemann (V) kan se frem til at få blikket, næste gang hun møder dronning Margrethe.

Når dronningen bliver sur på en person, har hun det med at sende vedkommende et blik, så man ikke er i tvivl om, at man er tæt på at have begået majestætsfornærmelse.

Miljø Karen er på Christiansborg kendt for at være en glad politiker, der ikke tager det så tungt med at høre på ordførere. Derfor troede hun, at alt ville gå nemt i miljøudvalget.

Det var grunden til, at hun i vanlig stil for nylig sendte en indbydelse til dronningen, der blev bedt om at indvie den nye nationalpark ved Skjern Å lørdag 25. juni.

Dronningen havde efter Ekstra Bladets oplysninger takket pænt ja til invitationen, for hun troede jo, at alt var i den bedste orden, når indbydelsen kom fra Miljø Karen.

DF mødte ikke op
Men, for der er jo altid et men, som de siger på Christiansborg, Miljø Karen havde glemt at tage medlemmerne af Folketingets miljøudvalg i ed.

Ifølge Ritzau har Dansk Folkepartis miljøordfører, Jørn Dohrmann, ikke villet deltage i to møder i denne uge i forligskredsen. Han var utilfreds med, at mødeindkaldelsen blev udsendt med få dages varsel. Når Dohrmann ikke er mødt op, er forligskredsen ikke samlet, og så kan de sidste beslutninger ikke falde på plads.

Udvalg kendte ikke invitation
Resten af miljøudvalgets medlemmer anede intet om, at dronningen var inviteret til åbning i Skjern 25. juni, før de mødtes til møde i udvalget i går.

Medlemmerne troede, at de skulle diskutere de knapt 150 høringssvar, der var kommet fra organisationer og folk omkring Skjern Å, mens Miljø Karen gik ud fra, at alt stort set var i den bedste orden.

Medlemmerne var absolut ikke enige, og de forlangte endnu flere svar, før de kan forsvare at åbne nationalparken ved Skjern Å.

Som mødet gik, måtte Miljø Karen erkende, at hun havde handlet på egen hånd.

Undskyld dronning
Derfor måtte hun senere på dagen lide den tort, at hun måtte meddele dronningen, at hun alligevel ikke skal til Skjern 25. juni.

Karen Ellemann ønsker ikke at tale med Ekstra Bladet, men hendes pressechef i Miljøministeriet bekræfter forløbet.

– Det er korrekt, at vi havde stilet efter en åbning af nationalparken ved Skjern Å 25. juni, men vi har været nødt til at skubbe datoen, da forhandlingerne fortsætter i miljøudvalget, lyder det fra Miljø Karens pressechef.

Dronningen kan i stedet se frem til en friweekend, men hun har ikke glemt Miljø Karen, for man skal ikke lave sjov med en dronning. !

0 kommentarer
Vis kommentarer