Flertal for grænsekontrol vakler

Skatteministeren skylder nogle 'meget gode' svar i sagen om grænsekontrol i andre eurpæiske lande

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

'Sjusket', 'løst grundlag', og 'amatøragtigt'.

Så hård er kritikken af skatteminister Peter Christensens (V) hjemmearbejde før forhandlingerne om permanent grænsekontrol.

Læs også: Tyskland afviser 'koldt dansk overlæg'

Først mente skatteministeren at hele otte EU-lande har døgnbemandet grænsekontrol, så faldt tallet til seks. Men efter Jyllands-Posten talte med de seks landes ambassadører om sagen, faldt tallet til nul.

Læs også: Om igen - EU-grænser har ikke døgnvagt

Det viser sig desuden, at Skatteministeriets forespørgsel har været 'helt enkelt', 'uofficiel', og 'ikke på ministerniveau'.

- De skylder nogle meget gode svar før mødet i Finansudvalget i morgen. Og har de ikke de, kan vi ikke stemme for aktstykket, siger SF's skatteordfører, Jesper Petersen, til ekstrabladet.dk.

Ministerens har tilsyneladende fået sin viden via 'vonhörensagen', siger SF'eren, der kalder forarbejdet for 'sjusk'.

Det går ikke
- Vi kan umuligt føre politik i Danmark, hvis ministeren ikke giver Folketinget de korrekte oplysninger, siger Socialdemokraternes næstformand og medlem af Finansudvalget, Nick Hækkerup.

Læs også: En seriøs tabersag

Hvad vil du kalde ministeriets forespørgsel til de andre lande?

- Amatøragtigt, svarer Nick Hækkerup.

Socialdemokraterne mener, ligesom SF, at der bør tilføres nye ressourcer til toldområdet. Men ingen af de to partier kan stemme for aktstykket, som sagen står nu.

- Vi skal først have de rigtige oplysninger. Får vi ikke dem i morgen, må vi udskyde en eventuel vedtagelse af aktstykket, siger Hækkerup.

0 kommentarer
Vis kommentarer