Henriette Kjær jagter lejlighed

Mail rundsendt i det konservative bagland

Henriette Kjær, der her er på vej ind i buslinje 185, er på jagt efter en lejelejlighed til maksimalt 10.000 kroner om måneden. (Foto: Jakob Jørgensen)
Henriette Kjær, der her er på vej ind i buslinje 185, er på jagt efter en lejelejlighed til maksimalt 10.000 kroner om måneden. (Foto: Jakob Jørgensen)

Den tidligere minister Henriette Kjær er på jagt efter en billigere bolig, efter at hun og hendes nu bedrageridømte samlever Erik Skov Pedersen har erkendt, at parret ikke på nogen måde har råd til at blive i villaen på Hyrdevej i Hellerup, der koster parret 80.000 kroner om måneden.

Henriette Kjær, der er på vej ud af Folketinget, har ifølge dagbladet B.T. spurgt sig for i det konservative bagland, om nogen af partifællerne kan skaffe hende en lejlighed, der er til at betale.

TV: Her flygter Henriette fra pressen

Helt konkret cirkulerer der en mail, hvor kravene til Henriette Kjærs nye bolig specificeres.

Maksimalt 10.000 om måneden
Lejligheden må ifølge B.T. maksimalt koste 10.000 kroner om måneden, og der skal være plads til både Henriette og parrets to drenge. Erik Skov nævnes angiveligt ikke i mailen, der er sendt, inden Erik Skov Pedersen den 9. maj blev idømt tre års fængsel for bedrageri.

Næstformand for Det Konservative Folkepartis hovedbestyrelse, Finn Poulsen, bekræfter over for B.T., at han har modtaget en mail om Henriette Kjærs jagt på en lejebolig.

-Jeg fik sådan en mail for ca. to måneder siden. Og jeg har spurgt i mit netværk, om der er nogen, der har sådan en lejlighed til rådighed. Men det var der ikke, siger Finn Poulsen til B.T.

Stor gældsbyrde
Villaen på Hyrdevej har været forsøgt solgt siden januar, men ingen har hidtil vist tilstrækkelig interesse for huset, der er sat til salg for 10 millioner kroner.

Læs også: Kjær og Skov skylder 20 millioner

Dermed er der meget der tyder på, at den tidligere minister, politiske ordfører og gruppeformand som fallent.

- Ejerne hæfter solidarisk for alle de lån, som optages i boligen. Hvis manden ikke kan betale, så vil kreditorerne kræve pengene indfriet af samleveren, hvis de ejer ejendommen sammen, sagde formanden for foreningen af danske familieadvokater, Anja Cordes, ved en tidligere lejlighed til Ekstra Bladet.

Og det gør Erik Skov Pedersen og Henriette Kjær. De har begge underskrevet skødet og alle de lån, der er optaget med sikkerhed i huset på Hyrdevej i Hellerup.

Læs også: Sneg sig hjem via naboens baghave

Og det er ikke så få, viser en gennemgang af tingbogsoplysningerne på den store villa.

Chanceløs
Gælden i huset er ifølge tingbogen 13,4 mio. kroner. Erik Skov Pedersen har for nylig sagt, at de skylder omkring ti millioner i huset. Om der er yderligere gæld uden sikkerhed, ved kun Erik Skov Pedersen og Henriette Kjær.

Men uanset hvad, så har Henriette Kjær ikke en chance for at kunne betale afdrag og renter på en så stor gæld for sin folketingsgage, der svarer til en normalindkomst på cirka 700.000 kroner.

Den vil hun få to år efter næste valg, hvor hun som bekendt ikke genopstiller.

Ender nok i skifteretten
Medmindre der kommer en konservativ mæcen, så ender den fuldstændig fallerede Henriette Kjær i skifteretten.

Læs også: Henriette Kjærs hus tæt på tvangsauktion

Det vurderer en række privatøkonomiske eksperter, som Ekstra Bladet har talt, men som ikke ønsker deres navn nævnt i forbindelse med den betændte sag.

- Så vil hun blive erklæret økonomisk konkurs, siger en af kilderne.

I skifteretten vil dommeren afgøre, hvor meget hun skal betale de mange kreditorer de næste fem år, hvorefter hun kan starte forfra som gældssaneret.

Dommeren tager hensyn til, at Henriette Kjær skal kunne leve et normalt liv uden luksus med sine to børn. Resten af pengene skal betales til kreditorerne, som tæller Totalkredit med et lån på 4.680.000 kroner, samt en række private pantebreve - nogle af dem til en rente på 12 procent om året.

0 kommentarer
Vis kommentarer